Huawei продаде 112 млн. смартфона за 9 месеца

Huawei бетонира мястото си в Топ 3 при смартфоните и се готви да изпревари Apple

Китайският производител на смартфони затвърди позицията си в Топ 3 на световния пазар, редом до Samsung и Apple, съдейки по продажбите за първите девет месеца на годината.

В периода януари-септември Huawei е продал 112 млн. смратфона, което е ръст от 19% спрямо същия период на миналата година, съобщи агенция Xinhua, позовавайки се на главния изпълнителен директор Ю Ченгдонг.

Подобен ръст утвърждава Huawei като третият по големина производител на смартфони в света. Общите приходи на компанията са се увеличили с 30% за разглеждания период.

Броят на търговските обекти на Huawei е нараснал с 19% през първите девет месеца, достигайки 42 300 по целия свят. В отдела за изследвания и разработки на Huawei работят над 10 хиляди души в различни страни по света.

Huawei ще продължи да разширява присъствието си на глобалния пазар и да засилва позициите на бранда, пускайки устройства от среден ценови клас и премиум модели. По-рано анализаторът от IDC Франсиско Джеронимо заяви пред CNBC, че през 2017 или 2018 г. Huawei ще измести Apple от второто място на пазара за смартфони.

Коментар