Три смартфона, които предлагат повече от цената си

Двойната основна камера вече се налага като стандарт в смартфоните, както е при Bluboo S1

Разнообразието от смартфони на пазара може сериозно да затрудни потребителите при избор на устройство. Цените варират в широки граници, а базовите характеристики изглеждат еднакви. Като изключим познаваемостта на бранда, разликата често е в детайлите, свързани с дизайна, батерията или потребителския интерфейс.

Тук ще разгледаме накратко три смартфона, за които може да се каже, че предлагат повече за цената си. Това са 4G устройства с големи и качествени екрани – над 5 инча, бързи процесори и достатъчно вградена памет, за да предизвикат марковите флагмани с достъпните си, в пъти по-ниски цени. Нещо повече, моделите на Bluboo, Vernee и Leagoo се предлагат с отстъпки в онлайн магазина GearBest в рамките на кампанията 11.11GB, която бе обявена от глобалния търговец като най-голямата за тази година.

Bluboo S1 има разкошен 5,5-инчов екран с 2,4D извивка и резолюция Full HD 1920×1020 пиксела

Да започнем с фаблета Bluboo S1, който стъпва на хардуерна платформа Helio P25 с осемядрен процесор на тактова честота 2,5GHz, допълнена от 4GB оперативна памет и 64GB постоянна флаш памет, с възможност за разширение с microSD карти до 256GB – завидни параметри за устройство с цена от $146,99. В подобна конфигурация приложенията вървят бързо и гладко, но достойнствата на модела не свършват дотук.

Bluboo S1 има разкошен 5,5-инчов екран с 2,4D извивка и резолюция Full HD 1920×1020 пиксела, защитно покритие Corning Gorilla Glass 4 и съотношение от 90% между екран и тяло, което го позиционира в категорията на безрамковите смартфони. Дали се нуждаете от нещо повече от този дисплей? Едва ли.

Останалите параметри също са от високо ниво. Двете камери – двойна основна и предна за селфи – имат резолюции съответно 13MP+3MP и 5MP. USB интерфейсът за зареждане и предаване на данни очаквано е реверсивен Type-C, а скенерът на пръстови отпечатъци е разположен отпред – тенденция, към която се придържат все повече производители.

Bluboo S1 идва с пълния набор от възможности за комуникация – Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS и съвместимост с мобилни мрежи 2G, 3G и 4G. Тук са и двата задължителни слота за сим карти, а батерията (несменяема) има голям капацитет от 3500 мАч. Устройството се доставя с операционна система Android 7.0 на флаш цена от $146,99 в момента.

Vernee M5 предоставя 5,2-инчов HD екран и работи под управление на Android 7.0

Вторият модел в обзора е Vernee M5 – също 4G фаблет, но с по-малък екран: 5,2-инчов с HD резолюция 1280×720 пиксела, което обяснява и по-ниската цена на устройството – моделът се предлага за $114,99 в рамките на кампанията 11.11GB.

Vernee M5 е високопроизвоидетелен смартфон, с осемядрен процесор на тактова честота 1,5GHz, допълнен от 4GB оперативна памет и 64GB постоянна памет, с възможност за разширение чрез microSD карти с капацитет до 256GB. Две отлични камери – основна 13MP и предна 8MP допълват приятното впечатление от този фаблет.

Стандартно, моделът предлага безжични модули Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth: 4.0, GPS навигация, скенер на пръстови отпечатъци и два слота за сим карти. Vernee M5 може да работи във всички действащи мрежи – 2G/3G/4G, доставя сe с операционна система Android 7.0 и батерия с капацитет 3300 мАч. В заключение, с малки компромиси можете да се сдобиете с прилично устройство на цена от само $114,99 към настоящия момент.

Leagoo KIICAA Mix е представител на новото поколение безрамкови смартфони

Стигаме и до най-достъпния като цена модел Leagoo KIICAA Mix  $106,11, който обаче не отстъпва почти по нищо на предходните два, а дори е по-добър в някои отношения. Моделът има безупречен 5,5-инчов Sharp IPS екран с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела, т.е. това е типичен фаблет, като съотношението от 90% между дисплея и тялото го позиционира в категорията на модерните безрамкови устройства.

Leagoo KIICAA Mix разчита на мощен осемядрен процесор на тактова честота 1.5GHz, допълнен от 3GB оперативна памет и 32GB постоянна памет, с възможност за разширение с microSD карти до 256GB. Да, паметта е по-малко отколкото при другите два модела, но фаблетът на Leagoo се отличава от Vernee M5 не само с по-добрия екран, но и с двойна основна камера 13.0MP + 2.0MP, плюс отлична предна камера 13MP.

Производителят набляга още на скенера на пръстови отпечатъци, разположен отпред, както и на технологията за бързо зареждане на LG батерията с капацитет 3000 мАч (несменяема). Останалите характеристики са познати – два слота за сим карти, безжични модули Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0, GPS навигация. Leagoo KIICAA Mix е достъпен в момента за $106,11 и се доставя с операционна система  Android 7.0.

Който и от трите модела да изберете, едва ли ще сбъркате. Разликите са незначителни и като цяло няма да повлияят осезаемо много на потребителското изживяване. Несъмнено, това са устройства, които дават на потребителя повече стойност, отколкото струват.