Бивш СЕО на Acronis пое управлението на GFI

Ветеранът в бранша и бивш главен изпълнителен директор на Acronis, Уолтър Скот, беше назначен за CEO на GFI, доставчик на софтуер за електронна поща и сигурност. Скот е избран заради неговите лидерски умения и личните му заслуги компаниите да постигнат бързо нарастване на годишния доход, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Като главен изпълнителен директор на Acronis, доставчик на софтуер за управление на съхраняването на данните и възстановяване след бедствие, за период от три години той увеличи годишния доход от по-малко от 20 милиона долара на приблизително 120 милиона долара за 2008 г.
Преди да се присъедини към Acronis, Уолтър Скот беше главен изпълнителен директор на Imceda Software, където съчетаваше дейностите по управление и маркетингови стратегии, довели до успешната продажба на компанията на Quest Software.
Скот се изяви като посредник в успешното първично публично предлагане на Embarcadero (IPO) през 2000 г. Той стартира кариерата си с позиции в отделите по продажби и маркетинг в BMC Software и Banyan Systems.
„Назначаването на Уолтър отваря нова глава за GFI, с което ние търсим начини допълнително да увеличим пазарния си дял и позицията си на водещ доставчик на софтуер за електронна поща и сигурност за малкия и среден бизнес", каза Пол Салъбъри, председател на борда на GFI.

Коментар