Apple се устреми към заветния $1 трлн.

Според редица анализатори, още в близките месеци пазарната капитализация на Apple може да превиши 1 трлн. долара

Още през текущото финансово тримесечие стойността на Applе може да превиши 1 трлн. долара, съобщи BusinessInsider.com, позовавайки се на прогнозите на пазарни анализатори.

След публикуване на отчета за последното финансово тримесечие, акциите на Apple поскъпнаха с 3%. Това не е най-внушителният ръст, но компанията приключва финансовата година и редица анализатори коментират оптимистично нейното бъдеще.

В момента акциите на Apple се оценяват на около 172 долара за брой. Според 15 известни анализатори, анкетирани от BusinessInsider, още в близките месеци пазарната капитализация на Apple може да превиши 1 трлн. долара.

Половината от анализаторите очакват акциите на компанията да поскъпнат до 193 долара за брой, като именно при тази цена пазарната капитализация на Apple ще прескочи бариерата от 1 трлн. долара, което се очертава като абсолютен рекорд на борсата.

В основата на подема ще бъдат юбилейният iPhone X и празничният сезон на продажбите, смятат част от анализаторите. Позитивна е и прогнозата на самата Apple, макар че други анализатори очакват цена на акциите от 160 долара и дори по-малко през текущото тримесечие.

Коментар