Българска компания лансира уникална е-идентификация

Евротръст обещава непознато досега удобство за електронна идентификация (снимка: Евротръст)

Уникална иновация, разработена в България, предвещава да направи революция в Европа в областта на електронната идентификация, електронните подписи и връчването на електронни съобщения с времеви печат, регулирани в Регламент 910 на ЕС.

Евротръст Технолъджис АД ще представи технологията на 8 ноември в София. Това е млада компания, но в нейния управленски екип влизат хора с дългогодишен опит в редица успешни проекти, поставили България на дигиталната карта на света, сред които проф. д-р Георги Димитров, Саша Безуханова и Константин Петров.

Евротръст има и сериозни партньори в лицето на водещи български банки и телекоми, които в момента интегрират технологията, за да дигитализират процеса за отдалечено привличане, договаряне и обслужване на клиенти.

Технологията и криптографията, която Евротръст използва за своите услуги, почива на най-високите стандарти за информационна сигурност, според всички изисквания на регламента и ETSI стандарти. В същото време услугите са лесно достъпни чрез най-използваемото от хората устройство – мобилен телефон.

Евротръст използва автоматизирано разпознаване чрез технология на 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност (снимка: Евротръст)

С помощта на Евротръст индивидуални и бизнес потребители могат да подписват е-документи от мобилния телефон, да изпращат е-документ на друго лице за подпис, да използват електронните услуги на държавата, да влизат в сайтовете на партньори без имена и пароли, като всички електронни действия са законосъобразни.

Евротръст използва автоматизирано разпознаване чрез технология на 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Квалифицираният електронен времеви печат може да се ползва многократно в рамките на 2 години за всякакви нужди.

Технологията и криптографията, която Евротръст използва за своите услуги, почива на най-високите стандарти за информационна сигурност (снимка: Евротръст)

Електронните удостоверявания, извършвани от Евротръст, имат силата на официални удостоверявания и се ползват с официална удостоверителна сила в рамките на Европейския съюз. Като контролиран от местния надзорен орган (КРС) квалифициран доставчик на удостоверителни услуги, всички удостоверявания от Евротръст се признават автоматично в целия Европейски съюз, което позволява предоставянето на услугите на европейския пазар, увериха от компанията.

Услугите на Евротръст са напълно достъпни за масовия потребител и бизнеса. Индивидуални потребители могат да ползват Евротръст безплатно, а за бизнес клиенти са предвидени два плана – 1,33 евро на месец и неограничен за 2,99 евро на месец. На сайта на Евротръст е достъпно за сваляне мобилно приложение.

Коментар