Xiaomi навлиза на пазара в Западна Европа

Флагманът Mi Mix 2 е един от козовете, на които Xiaomi ще разчита в Западна Европа

Xiaomi е играч от Топ 5 на световния пазар за смартфони, но компанията все още е слабо представена в ключови региони като Западна Европа и САЩ. Но това положение изглежда скоро ще се промени.

Тази седмица китайският производител започна своята експанзия в Западна Европа. Компанията представи в Испания новите си смартфони Mi A1 и Mi Mix 2, които вече са достъпни за предварителни поръчки.

Моделът Mi A1 е достъпно устройство с цена от 230 евро, докато Mi Mix 2 с цена от 500 евро се позиционира във високия клас. Някои партньори на Xiaomi ще пуснат устройствата на 11 ноември, а масовите продажби ще започнат на 22 ноември.

Но Xiaomi няма да се ограничи само с тези два смартфона в инвазията си в Западна Европа. Очакват се още модели от компанията за платежоспособните потребители на развития пазар, както и други типове устройства от огромното портфолио на китайския производител.

Xiaomi направи фурор с онлайн продажбите, но същевременно развива верига от магазини и партньорска мрежа. След известен застой през миналата година, компанията възстанови темповете си на растеж и се очаква през 2017 г. да постигне рекорден обем на продажбите.

Коментар