Twitter отпусна 280 символа за съобщенията

Всички потребители на социалната мрежа Twitter вече могат да публикуват съобщения с дължина до 280 символа, вместо досегашните 140 символа, съобщиха от компанията.

Още в края на септември Twitter обяви, че ще удвои допустимата дължина на съобщенията, след което започна бета тестове на новата функционалност. Изпитанията са преминали успешно и всички потребители на мрежата вече могат да публикуват двойно по-дълги съобщения – до 280 символа.

По време на тестовете е установено, че само 5% от съобщенията превишават първоначалния лимит от 140 символа, а едва 2% са достигнали границата от 190 символа. Очевидно, повечето потребители, участвали в тестовете, нямат нужда да пишат по-дълги статуси.

Ограничението от 140 символа обаче остава за няколко езика, вкл. японски, китайски и корейски, тъй като йероглифите съдържат повече информация, отколкото буквите в останалите езици, уточняват разработчиците на Twitter.

Коментари по темата: „Twitter отпусна 280 символа за съобщенията”

добавете коментар...

  1. Иван

    Дреме ми на патока, че са пуснали повече символи – сигурно е много фешън да туитваш, но едва ли повечето хора ги интересува това!

Коментар