Прогнозират удивително тримесечие за iPhone X

iPhone X ще способства за 6,3-процентния ръст на пазара за смартфони в края на годината

Не само сезонният фактор ще повлие на пазара за смартфони през четвъртото тримесечие на годината. Продажбите ще нараснат силно и поради появата на юбилейния iPhone X, сочи доклад на анализаторската компания TrendForce.

През третото тримесечие пазарът вече регистрира ръст от 6%, спрямо същия период на миналата година, достигайки 384 млн. броя. При това, китайските производители съществено изпревариха темпото на пазара като цяло с ръст от 20%. Челната петица се формира от Samsung, Apple, Huawei, Oppo и Vivo.

Силното търсене на iPhone X ще способства за 6,3-процентен ръст на пазара за смартфони през четвъртото тримесечие, като продажбите ще достигнат 425 млн. броя. Ако тази прогноза на TrendForce се окаже вярна, годишният обем на пазара ще възлезе на 1,46 млрд. броя.

Нещо повече, TrendForce очаква лидерът Samsung да отстъпи първото място през четвъртото тримесечие на Apple, като двете компании ще контролират по около 19% от пазара. Това е доста смела прогноза, като се има предвид, че през третото тримесечие делът на Samsung е бил почти двойно по-голям от този на Apple – 21,1% срещу 11,5%.

Коментари по темата: „Прогнозират удивително тримесечие за iPhone X”

добавете коментар...

  1. Saevar

    западната медия последните 50 години направи това което винаги е искала (все пак от това се издържа) , тоест да създаде огромно потребителско общество и е на лице резултата, после комунизма като падна източно-европейците като невиждали и зажадняли овце се прибавят към стадото а сега и Китай която отпусна режима също е в това число… , познавам много хора които ползват телефона само за снимки и разговори дори нямат мейл клиент настроен, си купуват винаги най-новите неща било то на Айфон, Самсунг или там на квото са фенове, колегите по доло са го казали, овце.

  2. д-р Анус

    Този айфон се троши толкова лесно ,като изгоряла кибритена клечка !

  3. оня

    Българинът е най-умното същество на тази планета и се смее на всичките милиони тъпаци по света, които си купуват нахапани ябълки. Остава сега и някой да го вземе под внимание и да му поискат акъл, все пак българинът има толкова много, според него.

  4. Sheep

    #beeeeeeeee

  5. Българин

    Овце много.

Коментар