Yahoo обвини руски хакери за взлома на 3 млрд. акаунта

Руски хакери са замесени в масивния теч на данни от Yahoo през 2013 г., заяви бившият CEO на интернет компанията Мариса Мейър на изслушване в Сената на САЩ, организирано от комитета по търговия, наука и транспорт, предаде Ройтерс.

Предприетите от Yahoo мерки на са помогнали на компанията да се защити от нападенията на хакери, спонсорирани от частни компании и правителства, признава Мейър. По нейните думи, руски агенти са проникнали в системите на Yahoo и са откраднали данни на потребители.

Неотдавна стана известно, че през 2013 г. са били компрометирани всички 3 милиарда акаунта в Yahoo, а не само 1 милиард, както се твърдеше по-рано. През март т.г. беше повдигнато обвинение срещу двама агенти на руското разузнаване и двама хакери, за които се твърди, че са планирали взлом на 500 млн. акаунта в Yahoo през 2014 г.

Обвиненията дойдоха в момент на надигане на вълна от съмнения, че Русия се е намесила и повлияла в президентските избори в САЩ. Руските власти, от своя страна, отричат каквато и да е намеса в изборите в САЩ.

Коментари по темата: „Yahoo обвини руски хакери за взлома на 3 млрд. акаунта”

добавете коментар...

  1. fsociety

    все едно гледаш Mr. Robot наживо:))

  2. Anonymous

    Явно лелята се притеснява за работата или парите си.

Коментар