Тестват Windows 10 ноутбуци с чип Snapdragon 835

Скоро на пазара се очакват енергийноефективни Windows ноутбуци със Snapdragon процесори

РС производителите подготвят за пазара първите ноутбуци на база ARM процесори и операционна система Windows 10. В базата данни Geekbench вече е забелязан подобен ноутбук с името Qualcomm CLS, съобщи Winfuture.

ARM/Windows компютърът може да работи под управление на операционни системи Windows 10 S или Windows 10 Pro, т.е. подобно устройство би било подходящо както за образователни цели, така и за професионална работа.

Според информацията в Geekbench, ноутбукът има 8GB оперативна памет и 8-ядрена SoC на тактова честота от 1,9 до 2,2GHz, а резултатите от тестовете са впечатляващи – 1136 точки при едноядрени операции и 4263 точки при многоядрени.

Същевременно, HP подготвя за пазара 12-инчов Windows 10 ноутбук на база Snapdragon 835, който ще се предлага в две версии –  с 4GB оперативна памет и 128GB постоянна флаш памет и в конфигурация 8GB/256GB.

Като предимство на Windows 10/Snapdragon 835 компютрите се изтъква дългото време за автономна работа, което е обусловено от високата енергийна ефективност на ARM процесора. Все още обаче производителите не са обявили конкретни срокове за пускане на Windows/ARM моделите.

Коментар