Участниците в DevReach 2017: Тук научаваме новите неща

Днес е вторият ден от технологичната конференция DevReach 2017, която привлече стотици софтуерни разработчици в Арена Младост – София, за да научат от първа ръка новостите за продуктите, с които работят ежедневно или планират да използват в бъдещите си проекти. Ето какво споделиха част от участниците в анкета за впечатленията им от DevReach 2017:

Мирослав Маринов: За първи път посещавам конференцията и определено ми харесва. Ориентиран съм към .Net и посещавам лекциите от този поток. Има доста интересни неща, които биха били полезни в работата ми. Видях потенциал в много от нещата, които се показаха тук, и имам идея как могат да бъдат приложени в наши проекти. Това е първото ми посещение на DevReach, но ходя постоянно на технологични конференции. Последно бях на форум на Infragistics, свързан с потребителското преживяване. Част от дейността на нашата фирма е в областта на уеб приложенията и е хубаво да можем да разработваме системи, удобни и ефективни за потребителите. А ние няма как да знаем всички новости, без да почерпим опит от знаещите и можещите в областта.

Наталия Лазарова: Посещавам подобни конференции от 10 години. Била съм може би на всички, вкл. DevDays, Indeed. Идвам, защото тук научавам за новите технологии и тенденциите в развитието на софтуерното програмиране. Това е много важно за нашето професионално развитие, тъй като нещата се променят бързо и няма как човек да е в час с всичко.

Срджан Джакович: За първи път съм на конференции от тази серия. Много добре организирана е, сесиите са интересни – и за хора с много умения, и за младшите разработчици, така че всеки може да участва според нивото си. Иначе съм бил на Microsoft Synergy и на една подобна конференция в Скопие, с повече сесии, но съдържанието е същото. Харесва ми тук, че сесиите са много точно дефинирани.

Георги Георгиев: Тук съм за втори или трети път. Има интересни и не чак толкова интересни теми. Рядко посещавам такива събития, тъй като те са по-строго специфични за конкретни технологии и архитектури. Тук има повече новости за технологиите на определени компании – Microsoft, Progress и др.

Никола Николов: Бил съм и на други събития за разработчици, на WebSummit, както и на събития в Пловдив – PlovDev, PlovConf. Но тази е от добре организираните конференции. Аз съм с много лошо мнение за WebSummit от 2014 г., оттогава реших да преустановя ходенето на нея.

Димитър Николов: Бил съм на DevReach 3-4 пъти, полезна конференция е. Преди години за всяка сесия имаше и указано ниво в зависимост от опита и уменията на програмиста, което беше доста полезно, предвид големия избор на лекции. Имаше и повече паралелни потоци, всички с различна насоченост. Сега сякаш е по-скромно, предполагам заради прекъсването миналата година.

Брандън Сатром: Това е третият или четвъртият ми DevReach. Организацията е много добра, привлекли са страхотни говорители, международно разпознати. Едно от нещата, които липсваха на предишните издания на конференцията е, че нямаше много лекции за .Net и Java Script. Сега това е подобрено и ми харесва разпределението на три потока.

Ная Димитрова: Била съм почти на всички издания на DevReach. Ходя редовно и на други подобни събития, последно посетих Indeed. DevReach е една от най-добрите конференции, на които съм била.

Деница Дженева

Деница Дженева

Коментар