Значимо специализирано събитие събра над 400 български специалисти

На 27, 29 и 30 октомври в София се проведоха традиционните Дни на Autodesk в България, на които бяха представени иновативни и водещи софтуерни решения в областта на архитектурата, строителството, CAD/CAM и геопространствените информационни решения.
На 27 октомври 2008 г., в денят, посветен на архитектите, инженерите и строителните специалисти, бяха представени най-новите решения и ползи при работа със специализираните продукти.
Сред основните теми на деня бяха перспективите пред Autodesk в модерното проектиране, представени от Пол Липованчук – Autodesk; координация и контрол на архитектурния проект посредством набиращата скорост платформа Revit на базата на строително-информационния модел BIM; употребата на BIM в конструктивната част на проекта, както и във ВИК, ОВК и електро проектирането и кумулативните ползи от употребата на тези софтуерни решения.
Изтъкнати бяха и използването на Civil 3D в инвестиционното проектиране; Абонаментната програма на Autodesk; Пътно проектиране.
Представянията по време на събитието бяха придружени и от демонстрации на живо от представители на фирмите-дилъри на продуктите на Autodesk за България:
–        КАД Пойнт в лицето на управителя Юрий Николов и специалистите Ангел Дафинкичев и Благой Овчаров;
–        Каниско – Радослав Стефанов, Петър Тодоров и Даниел Дренски;
–        Две Плюс – Станимир Ангелов;
–        Мапекс – и управителя на фирмата Иван Кунчев.
Много сериозен интерес в присъстващите предизвикаха споделеният положителен практически опит и съвети в използването на продуктите Revit в реално разработвани проекти от инж. Виктория Димова от фирма Артек Дизайн и арх. Николай Баровски от Кали ООД.
На 29 октомври 2008 г. се проведе сесията за съвременно териториално устройство и ГИС, открита от Имре Ковач, мениджър на канала за Източна Европа, който представи пред гостите основната концепция на Autodesk в решенията за нуждите на териториалното планиране, кадастър и ютилити сектора.
Разнообразни теми и примери от приложението на продуктите на Autodesk AutoCAD Map3D, Map Guide Enterprise и Topobase в България представиха Пламен Доков и Стефан Далаков (Каниско ООД), Иван Кунчев (Мапекс АД), Росен Петков и Наталия Александрова (Зенит Гео ЕООД).
Реална демонстрация на геопространственото решение за създаване, управление и анализ на геоданни Topobase представи Стефан Далаков (Гис София).
В реално време гостите на събитието имаха възможността да видят използването на Topоbase от българските фирми за нуждите на общините в България.
Всеки гост на събитието получи възможността да зададе своите въпроси директно към представителите на Autodesk и партньори в България и да получи допълнителна информация за продуктите, цени и приложения.
Дните на Autodesk приключиха на 30 октомври 2008 г. със сесията за машиностроително проектиране и производство.
Акцент в програмата бяха ползите от дигиталното прототипиране на Autodesk Inventor 2009.
Темите на семинара се базираха на нуждата на конструкторите от повече продуктивност и обхващаха преминаването от съществуваща 2D геометрия към 3D модели и тяхното якостно оразмеряване.
Семинарът бе открит от г-н Александър Тасев, Директор в Autodesk за Русийската федерация, който представи стратегията на Autodesk за устойчиво развитие и иновативни технологии.
Участие взеха и специалисти от оторизираните партньори на Autodesk за България: Юрий Николов и Симеон Колчагов (Кад Пойнт ООД), Петър Тодоров (Про Кад Технолоджис ООД).
Павел Павлов от БиЕмДжи ООД представи ползата от Дизайн Ускорителите на Autodesk Inventor 2009.
Клиентите на Autodesk, фирма Геомин АД и Стилмет АД, представени съответно от господата Илия Вълков и Шуаиб Мехмедали, демонстрираха как използват продуктите и ползите, които получават от тях. Главният акцент бе бързината, с която изготвят проектите за своите машини, изпитват и усъвършенстват тяхната конструкция.
В края на семинара представителят на Про Кад Технолоджис ООД Петър Тодоров запозна посетителите с предимствата, които пазарният лидер AutodCAD Electrical 2009 предоставя на специалистите при проектиране на електрически схеми и системи за автоматизация.
Г-н Юри Николов приключи с представяне на Autodesk Vault и предимствата, които той предоставя на конструкторските отдели при управление на инженерните данни.

Коментар