HPE започва бизнес с блокчейн услуги

Блокчейн технологията ще генерира бизнес стойност от $176 млрд. към 2025 г., прогнозира Gartner

Hewlett Packard Enterprise (HPE) навлиза на нов пазар – доставка на блокчейн услуги за корпоративни клиенти, съобщиха тази седмица от американската ИТ компания.

Първият продукт на HPE, предлаган по модела BaaS (blockchain-as-a-service, блокчейн като услуга), се нарича Mission Critical Distributed Ledger Technology (Mission Critical DLT). Той ще се използва от клиентите за изпълнение на разпределени работни натоварвания в корпоративни платформи с висока степен на готовност.

Mission Critical DLT се явява разпределена технология, която се използва за записване на транзакции в децентрализирана мрежа от компютри и има широк спектър от потенциални приложения в различните отрасли.

Новото решение се характеризира с мащабируемост и SQL интеграция, която е невъзможно да бъде обезпечена при работни натоварвания в публично-частни облачни среди или на базата на неспециализирана инфраструктура.

В момента е достъпна бета версия на решението Mission Critical DLT. Комерсиалният вариант на продукта се очаква да излезе в началото на 2018 г. Според Gartner, блокчейн технологията ще генерира бизнес стойност от $176 млрд. към 2025 г.

По-късно HPE ще предложи на клиентите възможност да купуват достъп до Mission Critical DLT като услуга с цел предварителни изпитания или за продуктивно използване. Очаква се технологията да намери приложение в банки и сред клиенти от автомобилната и авиоиндустрията.

Коментар