Евроком стартира проект за цифрова телевизия в Габрово

Кабелният оператор Евроком стартира пилотен проект за преминаване от аналогово към цифрово излъчване на всички телевизионни програми за абонати в кв. Младост, Габрово.
Преходът ще се осъществи в рамките на един месец. Досегашните потребители на кабелната услуга на Евроком ще получат безплатно цифров приемник и инсталация. Месечната такса от 16,90 лв. ще остане без промяна, уточниха от оператора.
Всички 50 програми от „основния пакет” ще са достъпни, но вече с ново кристално качество и картина, характерни за цифровата телевизия.  Настоящите абонати на цифрова телевизия ще гледат разширения с 9 програми пакет без промяна на месечната такса от 20,90 лв.
Цифровата телевизия предлага значително по-високо качество на картината в сравнение с аналоговата. Предимствата й са обусловени от наситено широкоекранно изображение (16:9), по-високо качество на звука с технологията Dolby Digital и достъп до повече програми. Цифровата телевизия е съвместима с всеки цветен телевизор с помощта на декодиращо устройство.
Планираните общи инвестиции на Евроком за технологично развитие на мрежата й през 2008 г. ще достигнат 36 млн. лева.

Коментар