S&T разшири капацитета на мобилен оператор в Украйна

Компанията за ИТ консултации и услуги S&T внедри мрежа DWDM за мобилния оператор на Украйна “Киевстар GSM”. Проектът включваше планиране и инсталиране на национална мрежа от 120 базови възела.
След внедряването, Киевстар GSM може да обслужва повече от четири милиона абоната едновременно във всеки мрежови сегмент, да предлага развити мобилни услуги и да отговори на нарастващите нужди от мобилни интернет услуги.
Киевстар GSM има приблизително 24 милиона абонати в Украйна. В периода от 2006 до 2008 година броят на абонатите на оператора нарасна с 30% и значително се увеличи средната продължителност на разговорите. Огромният ръст наложи разширяване на капацитета на мрежата, извършено от S&T.
Междувременно, S&T спечели наградата “Развиващи се пазари 2008”, която беше връчена в Москва. Наред с икономическите показатели на компанията, решаващи критерии за спечелване на приза са били фактори като качеството на комуникацията и стандартите, определени от средата и социалните условия, уточниха от S&T.

Коментар