Обновен iMac Pro идва със защита срещу крадци

Новият iMac Pro се позиционира като най-мощния от всички Mac-ове на Apple

Apple подготвя за пазара нов модел на моноблока iMac Pro, отличителна черта на който ще стане системата за защита от крадци, разкри McRumors след изследване на софтуерния код на компютъра.

Става въпрос за нова услуга, подобна на Find my iPhone, която ще бъде постоянно включена, независимо от активността на компютъра. Нещо повече, открити са следи в кода и за сим карта за телефонни разговори. По-рано пък се появиха информации, че iMac Pro ще получи допълнителен ARM процесор за постоянно включения гласов асистент Siri.

Apple обяви новия iMac Pro на конференцията за разработчици WWDC 2017. Продажбите на мощния моноблок ще започнат през декември тази година на цени от $4999.

iMac Pro се позиционира като най-мощния от всички Mac-ове на Apple. Моноблокът се явява професионален РС, ориентиран към дизайнери и други специалисти, които работят с тежки приложения.

Новият модел има 27-инчов екран Retina 5K с поддръжка на 1 милиард цвята. Стъпва на процесор Intel Xeon с до 18 изчислителни ядра и графична подсистема AMD Radeon Pro Vega с 16GB памет HBM2, която достига 11 терафлопа при обработка на числа с единична точност.

Коментари по темата: „Обновен iMac Pro идва със защита срещу крадци”

добавете коментар...

  1. :)

    професионален персонален компютър ….Последно, персонален или професионален е ?

  2. mssuck

    “….Моноблокът се явява професионален РС, …. ” iMac pro не е PC!

Коментар