Z66X Z2 TV Box – поддържа до 4K/60 fps на телевизора

ТВ приставките са едни от най-атрактивните устройства и ценово достъпни устройства в GearBest

Тази седмица минава под знака на кампанията Black Friday (Черния петък). Търговците по цял свят позиционират своите предложения с големи отстъпки, за да се възползват от вече наложената традиция на лудото пазаруване в последния петък на ноември. В глобализирания свят няма граници за търговията и продуктите могат да се закупят от всеки онлайн магазин, по всяко време и независимо къде се намирате.

Сред най-големите доставчици в света на потребителска електроника е онлайн магазинът GearBest, който и тази година стартира мощна Black Friday кампания, обхващаща целия асортимент от продукти на търговеца – смартфони, компютри, ТВ приставки, мрежови устройства, видеокамери, всевъзможни аксесоари… Купувачите са привличани с атрактивни отстъпки, купони, игри и подаръци.

Предложения с големи отстъпки очакват купувачите по време на Черния петък

В раздела за джаджи на GeaBest, например, ще се натъкнете на популярни устройства като ТВ приставките с неустоими цени. По-конкретно, ще ви представим модела Z66X Z2 TV Box, който се предлага за Black Friday на цена под $30. Устройството стъпва на чипсет ZX296716, който включва четириядрен процесор Cortex-A53 CPU с тактова честота 1,5GHz и графичен блок Mali-450MP GPU – няма съмнение, че този хардуер ще осигури плавно възпроизвеждане на видео съдържание от интернет на телевизора, при това с ниска консумация на енергия.

Z66X Z2 TV Box има всички необходими параметри за пълноценно ТВ изживяване в света на интернет

Именно добавянето на интернет възможности към телевизора и удобната работа с мултимедийно съдържание правят интересни подобни устройства. Z66X Z2 TV Box има всичко необходимо за пълноценно потребителско изживяване. Този мини компютър се свързва към телевизора през HDMI интерфейс, а към домашния интернет – през Wi-Fi или жично, през LAN порта, за да ви даде възможност за забавление на големия екран с онлайн видео, филми, музика, игри, сърфиране в интернет и приложения от Google Play, тъй като устройството работи под управление на Android 7.1.

ТВ приставката се свързва през HDMI към телевизора и през LAN порт или Wi-Fi към мрежата

Чипсетът (SoC) поддържа H.265 видео декодиране до 2Kx4K при 60 кадъра в секунда (fps). Той е допълнен от 2GB оперативна памет DDR3 и още 16GB постоянна флаш памет от тип eMMC – обем, който се счита за достатъчен при зареждане на съдържание в ТВ приставките. Разбира се, предвидена е възможност за разширение на паметта с microSD карти. Нещо повече, устройството поддържа HDR за възпроизвеждане на видео с възможно най-доброто качество към момента.

Предвидени са USB портове и слот за microSD карти памет

Z66X Z2 TV Box може да се управлява дистанционно с включения в комплекта пулт или като се присъедини към приставката стандартна мишка, свързана към наличния USB порт или безжично, което често е предпочитан вариант. Предвидени са още AV изход и оптичен SPDIF изход. ТВ приставката поддържа и технологии като Miracast, Airplay и DLNA, които пренасят картината от смартфона или таблета на големия екран на телевизора.

В кампанията за Черния петък Z66X Z2 TV Box се предлага на цена от $29,99 в онлайн магазина GearBest, с доставка от $1,98 до България. Устройството има размери 10,20×10,20×2,20 см и тежи около 140 грама. В комплекта са включени самата приставка, захранващ адаптер, дистанционно управление и ръководство за потребителя.