Samsung създава R&D център за изкуствен интелект

Изкуственият интелект влиза във фокуса на корейския гигант Samsung

Samsung планира да създаде изследователски център за изкуствен интелект (ИИ) и да засили ролята на изпълнителното ръководство в търсене на „нови бизнес области” за трите си основни бизнес-поделения. Промяната е резултат от нуждата от „бърза ответна реакция на пазарните промени“ от страна на технологичния гигант, предаде Ройтерс.

Новият R&D център за изкуствен интелект ще бъде формиран като съвместна структура на  поделенията за мобилни технологии и потребителска електроника – две от трите дивизии в структурата на Samsung Electronics. Засега няма яснота къде точно ще се намира изследователският център, нито каква ще е инвестицията в него.

Заедно с това се засилва влиянието на Юнг Сон – главния стратегически директор на компанията – за изследването на нови бизнес възможности не само в областта на компонентите, но и при мобилната и потребителската електроника.

Сон изигра водеща роля за придобиването на компанията за аудио технологии Harman International. Той е отговорен за Центъра за стратегии и иновации Samsung (SSIC), който има офиси в Сан Хосе и Сан Франциско, САЩ.

Коментар