Samsung показва micro-LED телевизор на CES 2018

Samsung разработва micro-LED екрани като следваща иновация в телевизорите

Нова линия телевизори, създадени на базата на технология micro-LED, ще покаже Samsung на изложението за потребителска електроника CES 2018 в началото на януари в Лас Вегас.

Миналия месец стана ясно, че корейската компания ускорява разработката на технологията micro-LED за телевизори, която трябва да замени квантовите точки и да засили позициите на Samsung на пазара. Пречки за масово навлизане на micro-LED в момента са техническите трудности и скъпото производство.

Очаква се Samsung да покаже micro-LED телевизор с диагонал 150 инча по време на CES 2018. Новите телевизори ще излязат на пазара най-вероятно към края на 2018 г., съобщи корейското делово издание The Investor.

Според анализатори, технологията micro-LED ще се използва и в екраните на мобилни устройства. Това обаче няма да стане по-рано от 2020 година.

Коментари по темата: „Samsung показва micro-LED телевизор на CES 2018”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Представят нова подсветка като микро лед не се отказват от квантовите точки.
    Хората още не могат да разберат разликата между панел, подсветка и филтър…

  2. иво

    Сбъркаха,че не последваха ЛГ с оледа и сега май им е трудно с иновацийте 🙂

  3. Георги

    Като се сетя какви неща изчетох последната година за тази им прословути квантови точки, колко си ги хвалиха че била най-великата технология на света, че олед не ставал за нищо, направо се пръскам от смях като чета тази статия. Една единствена годинка … не се сещам за друга толкова скапана технология с толкова малък живот. Така че за сега оставам скептичен и за тази им новост. Времето ще покаже.

Коментар