4 интелигентни дрона на атрактивни цени

Дроновете вече се превърнаха в спътник на човека по време на туризъм

Безпилотните летателни апарати, или т.нар. дронове, стават все по-популярни, тъй като дават непознати досега възможности за снимки и видео от въздуха. Навлизането на тези устройства на масовия пазар нямаше да е възможно без драстичен спад в цените им, а именно това се случва напоследък.

Покрай Черния петък цените на някои модели дронове паднаха до безпрецедентно ниски нива, които търговците определят като исторически. Говорим за двойно и дори по-голямо поевтиняване на устройствата. Ето четири дрона на DJI и Xiaomi, ограничени бройки от които се предлагат от онлайн магазина Tomtop на изключително атрактивни цени в момента.

Квадрокоптерът DJI Mavic Pro е малък, но мощен дрон, с една от най-усъвършенстваните камери за заснемане от въздуха. Моделът има напълно нова система за предаване с диапазон 7 км и стабилизирана с 3-осов механизъм 4К камера. 65 броя от устройството се предлагат в момента на цена от €698,32 евро, с 42% намаление, съобщиха от Tomtop.

Друг модел от същия производител е DJI Spark Mini. Това е мини дрон с интелигентни опции за контрол на полета и камера с много високо качество на изображението, подходящ и за атрактивни селфи снимки. Развива максимална скорост 50 км/ч, може да снима видео с резолюция 1080p, а продължителността на полета е до 16 минути. Ограничени бройки от модела са достъпни в момента за €356,9, или с 38% отстъпка.

Третият квадрокоптер с този бранд е DJI Spark, който е почти същият като своя мини събрат, но включва атрактивен пулт за дистанционно управление. Поддържа Wi-Fi предаване на разстояние до 2 км, може да лети в продължение на 16 минути, а 12-мегапикселовата камера записва видео с качество до 1080p. Множество интелигентни функции са достъпни чрез приложението DJI GO. Цената на дрона в момента е намалена с 36% до €497,94.

И накрая, представяме модела Xiaomi Mi drone. Това е квадрокоптер с 3-осова стабилизация и 94-градусов зрителен обхват, способен да заснема видео с резолюция 4К UHD и да го предава безжично през Wi-Fi. Дронът на Xiaomi може да лети в продължение на 27 минути, благодарение на батерията с капацитет 5100 мАч. 84 броя от модела се предлагат за €394,74, което е намаление от 55%.

Коментар