Google патентова иновативен лаптоп

В бъдеще лаптопите вероятно сами ще регулират наклона на екраните си

Интересна разработка в сферата на мобилните компютри патентова Google. Става въпрос за лаптоп, който е способен сам да регулира наклона на екрана си.

Документът, одобрен от патентното ведомство на САЩ (USPTO), носи името “Notebook computer with motorized display positioning”, или ноутбук със система за моторизирано позициониране на дисплея. Специален механизъм променя автоматично ъгъла, под който се отваря екранът.

За определяне на оптималното положение на дисплея се използват данни, подавани от комплект сензори. Такива могат да бъдат, например, датчиците за приближение и за присъствие на потребител.

Системата позволява автоматично регулиране на ъгъла на дисплея в широк диапазон – от напълно затворен до напълно отворен. Това избавя потребителя от необходимостта ръчно да настройва наклона на екрана.

Саморегулиращият се екран несъмнено ще повиши удобството при работа с мобилни компютри (източник: USPTO)

Разработката е призвана да повиши удобството при работа с мобилни компютри. Освен това при видеоконференции с вградената уеб камера лицето на потребителя ще остава постоянно в полезрението на обектива.

Патентната заявка е подадена преди четири години – през октомври 2013 г., но едва сега е одобрена от USPTO. Конкретните планове на Google за комерсиална реализация на технологията не са известни.

Коментари по темата: „Google патентова иновативен лаптоп”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Предполага се, че ще има изключване / включване на тази функция. Също се предполага, че при някои специфични професии с много движение, ще е изключително полезна функция, което значи, че може да се превърне само в нишово устройство.

  2. влатер

    Как си пишеш и изведнъж ти хлопне на ръцете. Или го настроиш на удобна позиция, той ти каже – ми не – в грешка си. И си избере някакво негово си завъртане.

  3. ильоменаТ

    дислайк

Коментар