Излиза 52-портов TP-Link комутатор за големи мрежи

TP-Link T3700G-52TQ използва протоколи за маршрутизиране Layer 3 за създаване на мащабируема мрежа с трансфер на данни до 1408Gbps

Мрежовата компания TP-Link добави нов управляем комутатор към своето портфолио от продукти, предназначени за бизнеса. 52-портовият T3700G-52TQ е решение за корпоративни, университетски и ISP мрежи със сложна инфраструктура.

Комутаторът използва протоколи за маршрутизиране Layer 3 за създаване на мащабируема мрежа с трансфер на данни до 1408Gbps. Технологията True Physical Stacking позволява физическо свързване на до 8 устройства. 10-гигабитовите uplink Ethernet портове поддържат ултра-бърз пренос на данни в много големи и натоварени мрежови инфраструктури, а преносимият захранващ блок плюс опционалното захранващо устройство увеличават непрекъснатото време за работа на устройството.

T3700G-52TQ се свързва към всяка мрежа и предлага достъп до интернет чрез съвместна работа с комутатори с управление L2. Устройството може да се използва в NOC (мрежов операционен център), в опорни мрежи, от компании с голям брой служители и висок мрежов трафик.

Комутаторите от серия T3700 осигуряват 3 вида портове за управление извън конзолата: RJ45 конзолни портове, микро-USB конзоли и RJ45 порт за управление извън обхвата. Микро-USB конзолните портове са предназначени за лаптопи, които не поддържат интерфейса RS232 (DB9). Потребителите могат да използват USB кабел за управление на комутатори през CLI (интерфейс на командния ред). Портът за управление извън обхвата на RJ45 се използва единствено за уеб мениджмънт, оставяйки RJ45 портовете свободни за предаване на данни.

Функциите PIM-SM/PIM-DM/IGMP, Micro-USB портът, както и портът за администриране извън обхвата предоставят множество възможности за управление. Освен това T3700G-52TQ разполага с USB 2.0 порт, който помага за възстановяване на конфигурациите.

Коментар