Дроновете на Amazon ще се самоунищожават

Amazon продължава да развива своя проект Prime Air за доставка на стоки с дронове, въпреки че се натъква на сериозни пречки за практическата му реализация. Скоро дроновете на компанията могат да се сдобият с интересна функция…

Американският гигант в онлайн търговията е успял да патентова технология за самооунищожение на безпилотните летателни апарати, съобщи Gizmodo.com. Това е предпоставка за скорошна поява на самоликвидиращи се дронове – възможност, която несъмнено ще бъде от полза в някои екстремни ситуации.

Така например, ако дронът е претърпял авария във въздуха и пада, технологията ще го разруши на няколко малки части и така ще бъде намалена опасността за хората. Специален контролер ще анализира ситуацията и ще решава как точно да разруши апарата.

Дроновете на Amazon са тежки и летят високо, така че рискът от сериозни инциденти е голям. Патентованата технология, макар и все още само на хартия, обещава да направи тези перспективни летателни устройства много по-безопасни за хората.

Коментари по темата: „Дроновете на Amazon ще се самоунищожават”

добавете коментар...

  1. сапиенс

    яко ще има летящи бомби създадени съвсем легално :)))) как доставката с тези дронове ще е по-евтина не знам? поръчваш си днес молив, утре химикал, удруги ден гумичка, а задния ти двор няма място от трупове на дронове?!

  2. Anonymous

    Мда, ще вози и гладен плъх, за да нагризе товара на парчета…

Коментар