Google постигна целта си за 100% чиста енергия

Интернет гигантът Google е най-големият корпоративен купувач на възобновяема енергия в света

Google си осигури повече от три гигавата капацитет за чиста енергия, благодарение на три нови договора с енергийни компании. 100% от потреблението на компанията ще бъде от слънчева и вятърна енергия.

Председателят на Google по енергетика и инфраструктура Сарон Арънс заяви, че компанията е „най-големият корпоративен купувач на възобновяеми енергийни източници на планетата“, пише GreenTech.bg.

След тези три договора потреблението на чиста енергия на Google е достатъчно, за да съответства на 100% от енергията, необходима за предлагане на продуктите й през 2017 г., съобщи компанията в блога си в Twitter.

„Като се има предвид, че разходите за слънчева и вятърна енергия намаляват драстично и тези сектори стимулират значителен ръст на заетостта, то преходът към чиста енергия води до безпрецедентни икономически възможности и това се случва по-бързо, отколкото очаквахме“, заяви директорът по глобалните инфраструктури на Google – Гари Демаси.

До момента Google е инвестирала около 3,5 милиарда долара в енергийна инфраструктура. През декември миналата година компанията заяви, че ще премине изцяло на възобновяема енергия през 2017 г. и изглежда е постигнала тази цел.

Коментар