Търсенето на iPhone X надвишава очакванията

iPhone X вече заема 2% от всички използвани смартфони на Apple

Продажбите на iPhone X в първите седмици откакто юбилейният смартфон е на пазара превишават очакванията, сочат анализи. Това е предпоставка Apple да регистрира рекордно четвърто тримесечие.

За трите седмици след 3 ноември, когато Apple пусна iPhone X в продажба, делът на новия смартфон от общия брой на всички използвани в света айфони е превишил 2%, по данни на анализаторската компания IHS Markit.

Въпреки производствените трудности, десетата юбилейна версия на iPhone се разпространява със същите темпове като предходните флагмани на Apple, което свидетелства за високо търсене на iPhone X и по-големи, отколкото се предполагаше, продажби на устройството.

Анализаторите са убедени, че в близките четири тримесечия доставките на iPhone ще растат на годишна база. Очаква се в заключителната четвърт на 2017 година Apple да продаде 88,8 млн. айфона, което ще бъде рекордно постижение за компанията.

Ако доставките на iPhone X в периода октомври-декември достигнат 31 млн. броя, то за първи път средната продажна цена на смартфон с марката на Apple ще превиши 700 щатски долара, отбелязва IHS Markit.

По-рано анализаторът Минг-Чи Куо от KGI Securities, известен със своите точни прогнози за продуктите на Apple, предположи, че до края на 2017 г. американската компания ще достави на пазара между 27,5 и 36 млн. смартфона iPhone X.

Коментари по темата: „Търсенето на iPhone X надвишава очакванията”

добавете коментар...

  1. Голям праз или голям прас

    Е И, к’во от т’ва. Полюцияяяя. :):):)

Коментар