Сървърът Persy Stinger с най-висок резултат в света

Persy Stinger на база Intel Xeon Scalable е уникална машина не само в България, но и в цяла Европа

Нов сървър на българската компания Перси води в световната класация на теста за производителност V-Ray Benchmark. Машината използва последно поколение процесори Intel Xeon Platinum 8180M, които бяха обявени през лятото, и е уникална не само в България, но и в цяла Европа.

Всеки от процесорите на Persy Stinger разполага с 28 ядра на тактова честота 2,5 GHz и може да обработва 56 нишки едновременно. При осемпроцесорна конфигурация това прави общо 224 физически и 448 логически ядра, които разполагат общо с 14 MB L1, 224 MB L2 и 308 MB L3 кеш.

Оперативната памет на най-производителния сървър на Перси е общо 6 TB DDR4, разпределени в 96 модула по 64 GB. Системата за съхранение на данни е обезпечена от 16 NVMe устройства с hot-swap възможности и по 2 TB капацитет всяко.

Новият модел Persy Stinger е първата осемпроцесорна конфигурация на Supermicro с Intel Xeon Scalable, която изобщо е доставена в Европа, подчертаха от българския системен интегратор. След преминаване на задължителните изпитания за стабилност и надеждност, супер сървърът вече работи в ИТ средата на своя собственик.

Уникалната система, в която са вложени компоненти от най-висок клас, с лекота постига най-добър резултат в света до момента в рендеринг теста V-Ray Benchmark сред близо 3000 машини. Времето за изпълнение на CPU теста е 13,782 секунди, което е с 18% по-добро от второто място. Актуалните резултати са налични тук.

Коментари по темата: „Сървърът Persy Stinger с най-висок резултат в света”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    голяма работа

  2. :)

    Вие сериозно ли публикувате такава “НОВИНА”? Аселмблатора нямал какво да прави и решил да пусне едни бенчове за да си почеше егото.

Коментар