Android Oreo (Go Edition) за още по-достъпни смартфони

Android Oreo (Go Edition) ще осигури гладка работа на бюджетните смартфони

Google разкри нови подробности за Android Oreo (Go Edition) – модификация на мобилната платформа, предназначена за бюджетни смартфони, по време на форум на интернет компанията в Индия.

По-рано тази година, на конференцията за разработчици през май, Google за първи път повдигна завесата пред системата Android Go, която бе позиционирана за устройства от начално ниво с 512MB до 1GB оперативна памет. Сега тази платформа се нарича Android Oreo (Go Edition) и се базира на версия Android 8.1 Oreo.

Разработчикът твърди, че Android Oreo (Go Edition) осигурява с до 15% по-висока производителност, в сравнение с първноначалната версия. Благодарение на оптимизациите, е постигната бърза и гладка работа на системата с устройства от начално ниво.

Android Oreo (Go Edition) заема значително по-малко сторидж пространство

Приложения като Google Go, Google Maps Go, Gmail Go, YouTube Go, Google Assistant Go, Files Go, както и Chrome и Gboard, се разработват с презумпцията да консумират по-малко памет. Предварително инсталираните приложения в Go Edtion заемат с 50% по-малко място. Освен това специална версия на онлайн магазина Google Play Store ще отделя приложенията, оптимизиран по този начин.

Производителите на смартфони ще могат да доставят първите устройства с Android Oreo (Go Edition) в близките месеци, съобщи блогът на Google. Кодът на новата мобилна платформа е отворен като част от Android 8.1 Oreo.

Коментари по темата: „Android Oreo (Go Edition) за още по-достъпни смартфони”

добавете коментар...

  1. РОБОНИНДЖУТЦО

    АНДРОИД Е НАЙ КОМПРОМЕНТИРАНАТА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА ВИЛАН+АНДРОИД И АГРЕСИВНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ КОИТО ПОТРЕБИТЛЕТЕ НЕ МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ РООТ БЛЯ БЛЯ

  2. braindead

    Е спомням си как излязох и евтини айфони “5C” с пластмасови корпуси, уж по-евтини, но що ли при тях нямаше оптимизация? Що ли при тях частите си бяха пак на същите цени? Щот са ларж беее хаха забравих:)) пълни с екстри, бързина, реактивност и малко радиация! Фърчат, летат чак до космосу и обратно и пак са супер здрави! Гоше спри да друсаш, че не мога да направя 1 гъбен сос като хората!

Коментар