Курсът на биткойн се устреми към 15 000 долара

Мненията за бъдещото на криптовалутата са разнопосочни…

Докъде ще стигне биткойн е въпросът, който си задават финансовите анализатори и инвеститори в криптовалутата. През настоящата година биткойн (bitcoin) опроверга всички прогнози, а краят на поскъпването не се вижда.

Динамиката е особено силна тази седмица. В рамките на два-три дни най-популярната криптовалута преодоля и 12, и 13 и 14 хиляди долара. В момента на подготовка на статията, един биткойн се търгува за повече от 14 600 долара. Ако тези темпове на растеж се запазят, още в близките часове курсът на биткойн може да превиши 15 хиляди долара.

Един биткойн се търгува за повече от 14 600 долара на 7 декември по обяд (източник: Coindesk)

Мненията за бъдещото на криптовалутата са разнопосочни. Някои анализатори очакват биткойн и остоналите виртуални валути да продължат да поскъпват с бързи темпове, като има и смели прогнози за курс от 1 млн. долара към 2020 г.

По-трезвите анализи обаче предупреждават за възможен рязък срив в курса на криптовалутата, или спукване на балона, при което мнозина инвеститори ще загубят сериозни суми, ако са купували криптовалутата на високи нива. Коя от прогнозите е вярна, ще покаже само бъдещето.

Коментари по темата: „Курсът на биткойн се устреми към 15 000 долара”

добавете коментар...

 1. admin

  Колкото повече цената нараства толкова по- сериозни инвеститори ще обърнат внимание на тази пирамида. Основното правило се определя от тях а от там и доверието. Цената на активите се определя от доверието. Биткойнта ще оцелее поне до 2140 година.

 2. Anonymous

  Да не стане “Хитрата сврака с двата крака”!

 3. Българин

  Пирамида ама друг път. Хората печелят от това. Ти си дръж парите в банка за 0.5% годишна лихва. Аз получавам 300% годишна лихва.

 4. Фофу

  Пирамида от световен мащаб.

Коментар