SES пуска UHD HDR ТВ канал за пътешествия в Германия

ТВ зрителите ще наблюдават гледки от туристически дестинации по целия свят с качество 4K HDR в удобството на своя дом

Travelxp 4K, един от водещите ТВ канали за пътуване и лайфстайл, ще доставя своето съдържание в ултра висока резолюция (UHD) и висок динамичен обхват (HDR) чрез платформата HD+ до зрители в Германия.

Каналът ще се разпространява през сателит Astra на орбитална позиция 19.2 Изток и ще разчита на техническо обезпечаване от MX1 за качването на сигнала на сателит, съобщиха от оператора SES.

Travelxp 4K е един от първите канали в света, които ще излъчват в стандарт за висок динамичен обхват (HDR) – система, която подобрява контраста на изображението и зрителното изживяване. Благодарение на тази технология, зрителите на HD+ ще наблюдават гледки от туристически дестинации по целия свят в удобството на своя дом, без допълнителни разходи и с качество на картината, приближаващо реалността.

Каналът в Ultra HD и HDR е първият качен от SES за Северна Америка на платформата с UHD качество на образа, която стартира преди около година. На тази платформа се намират и други ТВ канали в UHD качество, като NASA TV UHD, Fashion One 4K, C4K360, UHD1, Nature Relaxation 4K, демонстрационният канал на SES и др..

„Travelxp 4К първоначално ще стартира на английски език, но от началото на 2018 зрителите ще са погълнати и от пищните образи на нашето немско езично съдържание”, отбеляза Прашант Чотани, главен изпълнителен директор на Travelxp.

Ultra HD съдържанието на Travelxp 4K става достъпно за публиката в Германия, благодарение на комбинацията от капацитета на сателитите Astra, услугата за поддръжка от MX1 и качествата на платформата HD+, подчерта Фердинанд Кайзер, главен изпълнителен директор на SES Video.

С добавянето на този канал в портфолиото на HD+, ТВ платформата навлиза в следващата фаза на развитие на Ultra HD технологията в Германия, в продължение на започналия преди година процес със старта на първия Ultra HD демонстрационен канал, добави той.

Коментар