Radeon Pro Vega – „звярът зад красавицата” в iMac Pro

Radeon Pro Vega включва 16GB памет с висока пропускателна способност (HBM)

Най-мощният компютър на Apple вече е по рафтовете на магазините. Един от важните компоненти в новия iMac Pro e графичният процесор – AMD Radeon Pro Vega. На своя уеб сайт Apple отбелязва, че Vega графиката, е „звярът зад красавицата”.

С този графичен процесор iMac Pro осигурява най-добра в класа си графика за нуждите на професионалисти и създатели на съдържание – от фотографи и редактори на видео до 3D аниматори и инженери.

Radeon Pro Vega включва 16GB памет с висока пропускателна способност (High Bandwidth Memory – HBM), която осигурява на iMac Pro до два пъти по-голяма производителност от всеки предишен iMac GPU и до три пъти по-голяма бързина от Mac Pro GPU. Това рефлектира в по-високи скорости на кадрите за VR, за рендеринг в реално време и игри на максимални настройки.

Графичното решение на AMD се отличава и с актуализирани GPU обработващи единици. Изчисленията с единична или половин точност позволяват операциите да бъдат изпълнявани два пъти по-бързо, когато не изискват пълните 32 бита точност. А това означава производителност до 22 терафлопа.

Първите ревюта на iMac Pro подчертават важните подобрения в производителността при работа с Radeon Pro Vega графиката. Цените на най-мощния компютър на Apple започват от 4999 долара.

Коментар