Обявиха голям ИТ търг по проекта за номер 112

Министерство на здравеопазването обяви търг за доставка на комуникационно и информационно оборудване. Обществената поръчка е в рамките на проекта за внедряване на единен европейски номер за спешни повиквания „112”.
Прогнозна стойност на доставките не е обявена, но общата стойност на гаранцията за участие в процедурата в размер на 76 500 лв. предполага голям търг.
Обществената поръчка е разпределена на четири отделни лота. Първият от тях е за изграждане на комуникационна свързаност на базата на управляеми услуги за национална система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 (НССПЕЕН–112). Гаранцията за участие по тази позиция е 40 000 лв.
Лот 2 предвижда доставка и инсталация на непрекъсваеми токозахранващи устройства и климатична техника, с гаранция за участие 6 500 лв.
По Лот 3 ще се изгражда информационна система за спешна медицинска помощ. Гаранцията тук е 16 000 лв.
По последния Лот 4 с гаранция за участие 14 000 лв. ще се доставя и инсталира оборудване и програмно осигуряване за разширение и модернизация на Автоматизирана система за оперативен контрол и управление (АСОКУ) на санитарните автомобили за спешна медицинска помощ.
Обществената поръчка ще се реализира само при осъществен трансфер на средства за изграждане на НССПЕЕН–112, е посочено изрично в обявата.
Кандидатите за участници в търга имат срок до 4 декември да подадат своите документи. Отварянето на офертите е насрочено за същия ден в сградата на Министерство на здравеопазването.

Коментар