Очертава се най-голямата ИТ сделка в Европа за 2017 г.

Gemalto е на път да се влее в Thales в сделка на стойност 4,8 млрд. долара

Евентуалната покупка на Gеmalto от Thales за сумата от 4,8 млрд. евро се очертава като най-голямата сделка в ИТ сектора на Европа тази година, предаде Ройтерс.

Интерес към Gemalto – специалист в решенията за сигурност и идентификация – проявява и Atos, но френският гигант не е склонен да наддава в сделката. По-рано Atos предложи 4,3 млрд. евро, но Gemalto не прие тази оферта.

Все пак, ако Thales се откаже от покупката по някакви причини, Atos е готова да плати оферираните 4,3 млрд. долара за Gemalto. Засега обаче няма такива индикации и се очаква Thales да финализира придобиването през втората половина на 2018 г.

Thales и Gemalto все още могат да разтрогнат споразумението помежду им, ако постъпи оферта, която е поне с 9% по-висока от вече договорените 4,8 млрд. долара.

Продажбата на Gemalto на Thales може да стане най-голямата сделка в европейския технологичен сектор, обявена през 2017 г. Сливането ще формира компания с годишни приходи от 3,5 млрд. евро и лидер на пазара за цифрова сигурност.

Коментар