Майкрософт лансира решение за хранително-вкусовата индустрия

Интегрирано решение за управление на процесите в хранително-вкусовата промишленост осигурява редица конкурентни предимства на компаниите и бърза възвръщаемост на инвестициите. Системата представиха днес в столицата Майкрософт България и нейният партньор LLP София.

Специализираното решение Process Industry, разработено на базата на Microsoft Dynamics, е насочено към специфичните изисквания на производствените компании в България. С негова помощ мениджърите от хранително-вкусовата промишленост могат да моделират процесите в пълно съответствие с международните стандарти за качество и безопасност.

„Българските производители са изправени пред предизвикателството да се конкурират с големите международни компании на пазара. Ако не сега, то това им предстои в непосредствено бъдеще”, каза Георг Райндъл, мениджър бизнес решения в Майкрософт Интернешънъл.

Той препоръча на компаниите отсега да започнат да преосмислят бизнес процесите, протичащи в техните организации, да се стремят към по-висока ефективност и да се учат от онези, които вече са минали по този път.

Process Industry позволява планиране и управление на производството, качествения контрол, дистрибуцията, доставките и финансовите потоци, стана ясно от представянето на софтуера.

Системата дава своевременна оперативна информация за себестойността на произведената продукция, както и детайлни анализи на разходите за производство на основните и допълнителните продукти.

На базата на автоматично получаваните бизнес справки и отчети за ключови показатели за дейността, мениджърите могат мотивирано да вземат стратегически управленски решения.

„Внедряването на подходящо бизнес решение би помогнало на производствените компании в България да организират ефективно и оптимално вътрешните си процеси, както и да реагират гъвкаво спрямо променящите се изисквания на пазара”, каза Божидар Крапчев, член на борда на директорите на LLP Груп.

Системата Process Industry дава възможност за работа с различни езици и валути, което позволява на компаниите да работят успешно на международни пазари.

Коментар