Бум в софтуера за изкуствен интелект

Продажбите на софтуер с изкуствен интелект ще възлязат на 3,2 млрд. долара през 2025 г.

Световният пазар на софтуер, използващ алгоритми с изкуствен интелект (AI), ще нарасне 28 пъти в периода 2016-2025 година, прогнозира анализаторската компания Tractica.

Според данните в доклада, през 2016 г. продажбите на AI софтуер възлизат на $3,2 млрд. в глобален мащаб, докато през 2025 г. обемът на пазара ще достигне почти $90 млрд.

Анализаторите повишиха прогнозата си за продажби на AI софтуер, обяснявайки това с появата на нови сценарии за използване на изкуствен интелект в различи отрасли.

„Изкуственият интелект вече стана ключов елемент от работата на съвременните интернет компании, като им позволява да създават персонализирани услуги в рамките на AI стратегии”, коментират авторите на доклада от Tractica.

Корпоративният и правителствен сектор все още изостават във внедряването на изкуствен интелект и не осъзнават напълно ценността на технологията, вкл. ширината и дълбочината на нейното използване, се посочва в анализа.

Очаква се делът на потребителския сегмент на пазара за AI софтуер да намалява бързо – от 26% през 2016 г. до 8% през 2025 г., макар че приходите ще нараснат над седем пъти. Най-бързо ще расте корпоративният сектор на софтуер с изкуствен интелект.

Коментари по темата: „Бум в софтуера за изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. ссадасд

    твърде много IF-ове помирисвам!

Коментар