Великобритания подготвя своя криптовалута

Банката на Англия се подготвя за неизбежния преход към криптовалути

Специалисти от Английската банка разработват механизъм и варианти за създаване на национална криптовалута, стана ясно в края на миналата година от няколко британски източници.

Очаква се националната криптовалута да влезе в употреба през настоящата година, като ще бъде привързана към британската лира и подкрепена от Английската банка, която се явява централна банка на Обединеното кралство и Северна Ирландия.

Дори и в момента Банката на Англия използва технология от цифровите валути в своите операции и транзакции. Засега липсват повече подробности за британската национална криптовалута, но се предполага, че тя ще бъде RSCoin и ще работи на принципа на блокчейн, както биткойн и останалите виртуални валути.

Според представители на банката, подобно решение се налага, за да бъдат централизирани паричните ресурси. Когато бъде въведена националната криптовалута, гражданите ще могат да извършват големи покупки, вкл. автомобили и недвижима собственост, буквално за секунди, както и да използват централната банка, за да съхраняват спестяванията си в електронна форма.

Коментари по темата: „Великобритания подготвя своя криптовалута”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    АНС лесно ще разорява( прибира частните ключове на неудобните богати )
    Сега богат след вируса 0£.

  2. hokutoshinken

    Мисля че 2018 година ще бъде доста интересна 🙂
    Преди няколко дни Венецуела, а сега и Великобритания, чудя се коя ли ще е следващата държава?

Коментар