WhatsApp загърби милиони с по-стари смартфони

Милиони потребители по света губят достъп до WhatsApp, тъй като смартфоните им се считат от разработчика за остарели

От началото на новата година месинджърът WhatsApp престава да работи на голям брой по-стари смартфони, вкл. iPhone с операционна система iOS 6 и по-ранни версии, съобщиха от разработчика в навечерието на 2018 г.

Засегнати са също потребителите на Blackberry, Windows Microsoft, Nokia до 2017 г., Android 2.1, 2.2 и по-ранни версии, става ясно от официалното съобщение на Facebook, собственик на популярното приложение за комуникации.

Според наблюдателите на пазара, милиони потребители по света ще загубят достъп до WhatsApp. Счита се, че е по-вероятно те да сменят месинджъра вместо смартфоните си с по-нови.

Разработчикът на  WhatsApp, от своя страна, смята, че спирането на работата на приложението на по-старите смартфони е логично и правилно решение, тъй като вече са неоправдани разходите за развитие и поддръжка на месинджъра за подобни устройства.

За да продължат да ползват WhatsApp, засегнатите потребители следва да обновят операционните си системи или да си купят нови смартфони. Blackberry вече реагира и обеща в най-скоро време да разработи свое приложение, аналогично на WhatsApp, но с по-добро качество.

Коментари по темата: „WhatsApp загърби милиони с по-стари смартфони”

добавете коментар...

  1. nemezisa

    За жалост не е само заради тази чат програма. Истината е че смартфон без програми е просто един телефон. Спирайки поддръжката,хората използвайки телефон с OS като джобен компютър,губят и преимуществата му пред настолния. Факт е че Майкрософт първи загърбиха windows phone 7.9,8.0,8.1 спирайки скайп през лятото. Тъжно,но факт. “Купувайте нов…” Подтекста на всички.

  2. Кирчо

    Игати чудото специално заради някаква си мизерна и просташка чат програма да си сменяме боклукфоните.

Коментар