Телерик Академия стартира приема за Java обучение

Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България технологични умения и практическа подготовка с езика Java, подчертаха от Академията

Образователната организация Телерик Академия обяви, че приемът в професионалната програма с фокус върху Java, която ще се проведе в периода март-септември 2018 г., вече e отворен.

За първи път акцент в програмата на Телерик Академия е Java – един от най-използваните езици за програмиране с общност от над 10 млн. софтуерни разработчици в глобален мащаб и с над 15 млрд. устройства, работещи с него, уточниха от образователната институция.

Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България технологични умения и практическа подготовка с езика, като се обучават в малки групи, с индивидуален подход на преподаване и под менторството на лекторите на Академията и външни специалисти с дългогодишен опит в създаването на софтуер.

„Много от водещите компании у нас базират своите решения на Java, което поражда недостиг на специалисти в областта. Искаме да помогнем на компаниите, с които си партнираме, да намерят необходимия талант, както и на мотивираните млади хора  да стартират успешно своята кариера в България”, коментира Михаил Вълков,  генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

Успоредно с технологичната подготовка, която курсистите придобиват като работят по  проекти и в условия,  наподобяващи  реалната  работна  среда,  те  развиват личностните си и комуникационни умения.  В края на  обучението участниците са завършени специалисти, които  могат бързо да се реализират успешно на пазара на труда, твърдят от Академията.

Кандидатите за Telerik Academy Alpha следва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Академията до 23 февруари и да се явят на входен изпит с  Java. Основните изисквания към  желаещите  са  да  имат навършени 18 г.,  базови познания по програмиране  и  мотивация  да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн.

Първото издание на Telerik Academy Alpha стартира през юни 2017 г. след отделянето на Академията като самостоятелна образователна организация и в отговор на нуждата на ИТ сектора от нов талант, който има технологични знания, практически и личностни умения.

Java обучението е третото издание от новата програма, в която над 100 души са се обучавали присъствено до момента. Близо 30% от завършилите първото ѝ издание започват работа в рамките само на 3 седмици след края на програмата.

Коментар