CES 2018: Samsung показва извит QLED с Thunderbolt 3

Новият QLED монитор CJ791 е изпълнен в съотношение 21:9 и поддържа QHD резолюция 3440×1440

Samsung обяви първия в света извит QLED монитор с порт Thunderbolt 3 на Intel. Моделът CJ791 ще дебютира на предстоящото изложение за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас.

Връзката Thunderbolt 3 осигурява скорост на обработка до 40 гигабита в секунда (Gbps) – почти четири пъти по-висока от USB алтернативите, като позволява  свързаност в цялата екосистема на докове, дисплеи и периферни устройства.

Интерфейсът Thunderbolt 3 също така позволява на CJ791 да доставя до 85 вата (W) от захранването на лаптопа. Потребителите могат да свързват монитора и лаптопа си само с помощта на един Thunderbolt 3 кабел, подчертаха от Samsung.

34-инчовият CJ791 е проектиран за забавление и бизнес цели, с изчистен дизайн и съотношение 21:9, което осигурява повече пространство на екрана за мултитаскинг. Ултрашироката QHD резолюция 3440×1440 подобрява съдържанието и изображенията с почти 2,5 пъти по-голяма плътност на пикселите от тази на алтернативни модели с FHD резолюция.

От своя страна, професионалистите могат да гледат големи файлове и електронни таблици в по-лесно четим формат и без необходимост от интензивно скролване или увеличаване на мащаба.

QLED мониторът CJ791 предлага Thunderbolt 3 свързаност за по-висока скорост и по-малко кабели

В допълнение, професионалните имат възможност да персонализират CJ791 към собственото си работно пространство. Освен съкращаване на кабелите с Thunderbolt 3, CJ791 предлага тънък дизайн с тясна рамка, многофункционални настройки, регулиране на височината на стойката и наклона на дисплея.

QLED технологията отразява прецизно цветовете в 125-процентен sRGB спектър и създава визуални детайли чрез по-дълбоко черно, по-светло бяло и естествени нюанси. Това усъвършенстване е съчетано с крива от 150000R и ултраширок ъгъл на гледане от 178 градуса.

В монитора са интегрирани и функции за геймъри. Режимът Game Mode съдържа динамична гама от настройки, която интуитивно регулира цвета и контраста на всяка отделна сцена, за да създаде реалистична среда.

Времето за реакция на CJ791 от четири милисекунди (ms) също осигурява плавен преход между сцените, което прави този монитор подходящ за състезания, летателни симулации и игри с битка от първо лице.

Коментар