CES 2018: Дебют на уникален 4K UHD проектор от LG

4K UHD проекторът LG HU80K е преносим и има уникален изправен дизайн

Първият 4K UHD проектор на LG идва в компактна и удобна форма и с 4K UHD качество на картината. Корейската компания ще покаже модела HU80K на изложението за потребителска електроника CES 2018 от 9 до 12 януари в Лас Вегас

LG HU80K вече получи наградата за най-добра иновация от CES за компактния си и красив дизайн и за изключителното качество на видео прожекцията. По принцип, проекторите, поддържащи 4К изображения, са тежки, скъпи и трудни за инсталация в дома, но дизайнерите на LG са успели да намалят размера на устройството без да жертват качеството на картината.

Крайният резултат е едно премиум устройство, което е с намален наполовина размер в сравнение с конкурентните 4K проектори, като същевременно е и по-достъпно в ценово отношение. 4K UHD проекторът на LG дава кинематографично преживяване – потребителите могат да създадат кино салон във всяка стая от дома си, подчертават от компанията.

4K UHD проекторът на LG може да създаде 150-инчов екран при 2500 лумена, което го прави най-яркия проектор, произведен от компанията. Освен това моделът поддържа HDR съдържание (HDR 10) за кино преживяване в дома.

Проекторът е преносим и има уникален изправен дизайн, който е обусловен от без-огледналната прожекционна система във форма на „I”, а качеството на картината не се влияе от това дали устройството е поставено на пода, монтирано на стена или на таван.

4K UHD проекторът на LG може да създаде 150-инчов екран при 2500 лумена

LG HU80K има удобна дръжка за носене и функция Auto Cord. Огледалният рефлектор може да бъде използван и като предпазител на лещата, за да бъде защитено стъклото на проектора от драскотини, когато не е в употреба. Два мощни 7-ватови говорителя създават кино и аудио преживяване, без да се налага ползване на външни високоговорители или саундбар.

Умният webOS 3.5 телевизионен интерфейс осигурява достъп до най-популярните стрийминг услуги, предлагащи 4К съдържание. Стандартните опции за свързаност включват портове за USB, Ethernet и HDMI, както и безжична поддръжка за външни устройства като клавиатура и мишка.

По време на изложението LG ще представи също нова версия на портативния MiniBeam проектор (модел PF50K) с операционна система webOS 3.5 и резолюция Full HD, както и останалите модели от линията.

Коментар