Xiaomi Wanbo X1 – мини проектор за забавление

Wanbo X1 е малък и лек – мини проектор, създаден за забавление със стил и качество

В света на потребителската електроника за проекторите не се шуми колкото за новите модели смартфони и лаптопи, но тези устройства са интересни със своите възможности за забавление и бизнес. При това на приемливи за всеки бюджет цена. Днес ще ви представим един достъпен проектор с много добри параметри.

Мини проекторът Wanbo X1 е продукт от богатото портфолио на Xiaomi, който се предлага в момента на цена от само от $99 с купон за отстъпка  NNNWANX1MNP в глобалния онлайн магазин Geekbuying. Разбира се, това на устройство за професионално кино, но е отлично средство за забавления с филми, спорт и игри у дома, а защо не и по време на екскурзии и излети.

Стъклената леща на Wanbo X1 е издръжлива и устойчива на износване

На външен вид Wanbo X1 изглежда много добре, с минималистичен и елегантен дизайн, подходящ за всяко място. Направен е предимно от пластмаса, но с добро качество. Има малки размери 27x23x19 см и тежи около 2,2 кг. Важна особеност е, че корпусът има защита от проникване на прах.

Но да видим техническите спецификации на модела. Wanbo X1 има яркост 250 ANSI лумена, която е оптимална за гледане на съдържание в тъмна или не много светла среда. Поддържа естествена разделителна способност 720p (1280×720), но е съвместим и с източници на сигнал с резолюция Full HD (1920×1080).

Продължителното гледане с Wanbo X1 не уморява зрителите

Стъклената леща с многослойно покритие има висок индекс на пречупване и не се влияе или изкривява от температура, устойчива е на износване и лесна за поддръжка. Животът на LED лампата е 20 000 часа, според техническите спецификации на производителя.

Оптималното разстояние от стената, на която ще излъчвате, е от 1,2 до 3 метра за проекция на картина с диагонал от 40 до 120 инча в съотношение 16:9 или 4:3. Най-комфортно за гледане може би е проектирането на картина 80/90 инча на разстояние около 1,8-2 метра.

Конструкцията на Wanbo X1 защитава проектора от проникване на прах

Мини проекторът е снабден и с много добър високоговорител, който възпроизвежда звука доста точно и потиска шума от двата вентилатора, които се включват, когато е горещо. В общи линии високоговорителят е идеален за затворена и не много просторна среда.

Wanbo X1 е грижовен за очите. Дифузното отражение се явява здравословен режим на гледане, тъй като не е директен източник на светлина, а по-мек източник, който не уморява зрителите, дори ако гледат дълго време.

Wanbo X1 работи в отлична синхронизация със смартфоните

Устройството може да се управлява от включеното в комплекта дистанционно или от физическите бутони, разположени отгоре на корпуса. Разполага с множество входове за източници на сигнал, вкл. USB, HDMI и A/V, както и стандартен 3,5-мм изход за слушалки.

Wanbo X1 поддържа различни опции за свързване, вкл. чрез Wi-Fi (като в този случай може да се използва като „гореща точка”), чрез кабел HDMI и USB и в синхронизация с Android/iOS смартфон.

Wanbo X1 разполага с множество възможности за свързване

В заключение може да кажем, че Xiaomi Wanbo X1 е смислен продукт, с красив дизайн и съществени предимства като качество на изображението, приличен високоговорител, множество възможности за свързване и отлично съотношение  качество-цена. Продукт, който си струва всеки евроцент, достъпно решение за навлизане в света на забавленията с проектор.

Можете да купите мини проектора тук: Xiaomi Wanbo X1 Mini Projector – за $99 с купон за отстъпка NNNWANX1MNP в глобалния онлайн магазин Geekbuying и безплатна доставка в рамките на няколко работни дни.

Коментар