Microsoft влиза на пазара за умни термостати

Glas позволява управление на температурата в дома и информира за качеството на въздуха

Microsoft и Johnson Controls създадоха умен термостат Glas с интегриран гласов асистент Cortana. Новият продукт очевидно е важен за ИТ гиганта от Редмънд, след като лично CEO-то Сатя Надела съобщи за него в своя Twitter профил.

Докато подобни устройства, например термостата Nest, се отличават с компактни размери и минималистичен дизайн, Glas е съвършено различен продукт, необичаен. Термостатът се състои от поставка и стъклен панел, който същевременно се явява дисплей.

От публикуваните изображения се вижда, че дисплеят е полупрозрачен, сензорен, от тип OLED (органични светодиоди), което прави устройството оригинално. Glas работи под управление на операционна система Windows 10 IoT Core.

Glas има необичаен дизайн, с полупрозрачен OLED дисплей

Термостатът позволява не само управление на системите за отопление и климатика, но и различните устройства в умния дом, а също така предоставя информация от интернет.

Освен това Glas е способен да проследява нивото на влажност и замърсеност на въздуха в помещенията, както и да информира за качеството на въздуха на улицата. Умният термостат на Microsoft струва 320 долара, или два пъти повече отколкото Nest.

Коментари по темата: „Microsoft влиза на пазара за умни термостати”

добавете коментар...

  1. аа

    “предоставя информация от интернет” – не бих си сложил никакви уреди свързани към интернет.

Коментар