MAZE Alpha X – осемядрен FHD+ фаблет 18:9

Форматът 18:9 на 6-инчовия MAZE Alpha X осигурява повече екранна площ от 5,5-инчовите 16:9 устройства при по-компактни размери

Пълноекранните смартфони, при които дисплеят заема близо 90% от предния панел на смартфона, започват да преобладават в новите модели на пазара. Екранът на тези устройства е изпълнен обикновено в съотношение 18:9, предлагайки повече вертикално пространство за преглеждане на сайтове и общуване в социални мрежи, в сравнение с 16:9 устройствата.

Моделът MAZE Alpha X е един от атрактивните като цена представители на новото поколение смартфони/фаблети. Това е устройство с голям, 6-инчов LG екран с резолюция FHD+ 2160х1080 пиксела и формат 18:9, който предлага повече видима площ, отколкото обикновените 5,5-инчови модели, като същевременно е по-компактен от тях. Съотношението между 2.5D извития екран и тялото на фаблета е 89,6%.

MAZE Alpha X е изпълнен в стилен дизайн в цветове черно и синьо

Комбинацията от мощен 8-ядрен процесор MTK6757 Helio P25 с максимална тактова честота 2,5GHz, 6GB оперативна памет и 64/128GB постоянна памет ще осигури гладко изпълнение на приложения и игри за притежателите на този фаблет, доставян от онлайн магазина Tomtop. Освен това паметта може да се разширява с microSD карти с капацитет до 256GB.

Две камери – основна с резолюция 13MP (за версията с 64GB) или 16MP (за 128GB) и предна 8MP за селфи – гарантират пълноценното потребителско изживяване с устройството. MAZE Alpha X се отличава с предно-разположен сензор на пръстов отпечатък, който отключва достъпа до смартфона само за 0,1 секунди, съгласно спецификациите на производителя.

С големия си и широк екран MAZE Alpha X предлага комфортно забавление с видео клипове

Фаблетът е оборудван с батерия 3900 мАч, която ще осигури заряд за целодневно използване на смартфона, вкл. за разговори, приложения и забавления с игри и видео. В спецификациите на модела се споменават 8 часа за разговори с едно зареждане. Интегрирана е и технология за бързо зареждане 5V/2A.

MAZE Alpha X предоставя два слота за сим карти (в единия от които може да се монтира карта памет) и е способен да работи в разпространените 2G, 3G и 4G мрежи. Налични са също задължителните безжични модули WiFi и Bluetooth. Зареждането става през реверсивен USB Type-C порт, който се ползва и за обмен на данни, а за слушалки е предвиден стандартен 3,5-мм аудио изход.

MAZE Alpha X е поместен в тънък корпус, направен от метал, пластмаса и стъкло

Фаблетът работи под управление на операционна система Android 7.0 с пълен достъп до онлайн магазина с приложения Google Play. В момента MAZE Alpha X се предлага за $208,99 в онлайн магазина Tomtop, с безплатна доставка до България. В комплекта са включени още захранващ адаптер, USB кабел, сим игла, протектор за екрана и ръководство за потребителя.

Коментар