SES удължи партнорството си с Globecast за Румъния

Извеждане в орбита на широкообхватния сателит ASTRA 5B за доставката на HD канали

Глобалният доставчик на медийни решения Globecast удължи партньорството си със SES за телевизионно разпространение на HD услуги за абонатите на Orange Румъния, съобщиха от сателитния оператор.

Според новото многогодишно споразумение, Globecast ще наеме няколко транспондера на ASTRA 5B на орбитална позиция 31.5 Изток, за да доставя услуги на Orange Румъния, който се нуждае от сателитен капацитет за предаването на 112 телевизионни канала, от които 52 в HD резолюция, в стандарт DVB-S2 и MPEG-4.

Globecast управлява входния сигнал, форматирането и кодирането на сигнала за целия ТВ пакет, както и преноса на сигнала до телепорт, откъдето се качва на сателит ASTRA 5B.

Премиум ТВ офертата на Orange Румъния е на пазара от юни 2013 с подкрепата на SES, като използва мощния и широкообхватен сателит ASTRA 5B за доставката на HD канали, които могат да бъдат приемани с най-малката сателитна чиния на румънския пазар.

В един силно конкурентен ТВ пазар, с 98% проникване на платена телевизия и пет платформи за сателитна телевизия, сателитната ТВ платформа на Orange расте в геометрична прогресия от самото начало. Услугата Orange Love интегрира доставка на сателитна телевизия и оптичен интернет достъп до всеки дом.

„Ние подкрепяме Orange Румъния за нейната телевизионна услуга от самия й старт, не само с технологични решения, но и в областта на маркетинга, за да промотира услугата си на територията на цялата страна”, заяви Мартин Орнас Кубацки, вицепрезидент и главен регионален директор на SES Video.

Коментар