CES 2018: Sony въвежда Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra

Xperia XA2 предлага задна камера 23MP и предна камера селфи камера с 8MP

Sony Mobile Communications попълни серията си смартфони от среден клас с два нови модела. Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra идват с камера на японската компания, елегантен дизайн и висока производителност, обявиха от Sony в навечерието на CES 2018 в Лас Вегас.

Моделът Xperia XA2 се отличава с 23-мегапикселова камера с голям 1/2.3” сензор „Exmor RSTM for mobile” за изображения и чувствителност ISO 12800 за ясни снимки при слаба светлина. Камерата поддържа 4К видеозаснемане, както видеозаснемане на бавен каданс със 120 fps за придаване на драматизъм на действието и движението. Смартфонът разполага и с 8МР предна селфи камера със 120° свръх широк ъгъл на заснемане.

5,2-инчовият Full HD дисплей е интегриран в дизайн без видими рамки и е покрит  със здраво и устойчиво стъкло Corning Gorilla стъкло. Отключването е лесно, само с едно докосване върху сензора за пръстов отпечатък, интегриран на гладкия заден панел с металическо покритие.

Страничната рамка на Xperia XA2 е изработена от анодно оксидиран алуминий с горни и долни ръбове, изрязани подобно на диамант, подчертаващи красотата на метала. Това представлява еволюция в разпознаваемата заоблена форма на Xperia – с гладка извивка на ръбовете на екрана и симетричен изглед от всички ъгли.

Голямата 3300 mAh батерия и мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 630 осигуряват продължителна, гладка работа с приложенията. На разположение са и умни технологии за зареждане на Sony, режим Smart Stamina, който дължава времето за работа през деня, както и функции Battery Care и Qnovo Adaptive Charging за по-дълъг жизнен цикъл на батерията. Смартфонът поддържа бързо зареждане.

Xperia XA2 ще бъде наличен във вариант с една и две SIM карти за отделни пазари в цветовете сребърно, черно, синьо и розово. Цените на модела все още не са обявени.

Xperia XA2 Ultra е смартфон с две камери за селфита –16MP и 8MP

Моделът Xperia XA2 Ultra e проектиран специално за селфита, като разполага с две предни камери – 16-мегапикселова с оптична стабилизация на изображението (OIS) и 8-мегапикселова със 120° свръхширок ъгъл на заснемане, оборудвани със светкавици.

Със същите 23МР модул на задната камера като при Xperia XA2, голям 1/2.3” сензор „Exmor RSTM for mobile” и чувствителност ISO 12800, моделът Ultra прави добри снимки и при слаба светлина. Смартфонът поддържа също 4К видеозапис и снимане на бавен каданс със 120 fps за подсилване на въздействието.

Xperia XA2 Ultra разполага с ярък 6-инчов Full HD дисплей на Sony – с широк и точен цветови обхват и здраво, издръжливо Corning Gorilla стъкло, който е в центъра на дизайна без видими рамки. Също както и при Xperia XA2, отключването става само с едно докосване, благодарение на сензора за пръстови отпечатъци на задния панел. Дизайнът със заоблени форми се отличава със същите разпознаваеми странична рамка от анодно оксидиран алуминий и горни и долни ръбове, изрязани подобно на диамант.

Голямата 3580 mAh батерия гарантира използване на устройството за по-дълго време, а интуитивните умни технологии на зареждане на Sony регулират и анализират консумацията на енергия и циклите на зареждане, за да може батерията да се съхрани и да има по-дълъг жизнен цикъл. Смартфонът стъпва на мобилна платформа Qualcomm Snapdragon 630, поддържа функция за бързо зареждане

Xperia XA2 Ultra ще бъде наличен във версии с една и с две сим карти на определени пазари в 4 цвята: сребърен, черен, син и златен. Цените на устройството не бяха обявени от Sony.

Коментари по темата: „CES 2018: Sony въвежда Xperia XA2 и Xperia XA2 Ultra”

добавете коментар...

  1. Добрин

    Точно на 10-я ред вече сълзи ми поникнаха. Тъп изказ

Коментар