ICN.Bg със сериозни успехи в сферата на сигурността

ICN.Bg с управител Юлиян Бориславов (вдясно) спечели 1-во място в категорията „Бизнес проект на годината” на „Годишните награди на b2b Media 2017”, след успешно внедряване на софтуера cMailPro в три чуждестранни телекома

Хостинг компанията ICN.Bg е успяла да внедри през миналата година едни от най-съвременните и модерни оборудвания в инфраструктурата си, с които предоставя нови възможности за оптимизация и защита на клиентите, става ясно от съобщение до медиите, разпространено днес.

Сериозните постижения на компанията са подплатени със сертификат за информационна сигурност ISO 27001:2013, като част от цялостната стратегия за повишаване на сигурността и защитата. Сертификатът поставя изисквания към Системите за управление на сигурността на информацията (ISMS) и дава указания за управление и повишаване на сигурността на данните. Това включва създаване, внедряване, поддържане и непрекъснато подобряване на системата за управление на информационната сигурност в организацията.

„Стремим се непрекъснато да подобряваме качеството на предлаганите от нас услуги. Един от най-важните ни приоритети за 2018 г. остава защитата на клиентите и повишаването на тяхното доверие в нас”, заяви Юлиан Бориславов, управител на ICN.Bg.

„След вземането на сертификат ISO 9001:2015, се сертифицирахме и по ISO 27001:2013, за да гарантираме не само високо качество на обслужване, но и сигурност. За нас това е поредната стъпка в създаването на една сигурна бизнес среда, която дава увереност на клиентите ни, че информацията, която съхраняват при нас, е защитена”, допълни той.

Сред големите успехи на ICN.Bg в сферата на сигурността е внедряването на Radware Defense Pro оборудване за защита на сайтове от DDoS атаки, което работи в симбиоза с изцяло разработената от компанията уеб защитна стена (WAF). Специализираният хардуер осигурява висока защита на мрежово ниво и ограничава зловредния трафик към потребителския уебсайт. Приложението ActiveAuth за двустъпкова верификация на формите за вход е другата разработка на компанията, от която клиентите могат да се възползват напълно безплатно.

Част от успешно интегрираните системи е и последно поколение технология NVMe, която ускорява уеб сайтовете до 25 пъти. С нея потребителите на споделени хостинг планове могат да се възползват от последно поколение оборудване и SSD дискове за по-висока ефективност и бързина на сайта.

Освен разширяване на своето портфолио с услуги, през 2017 г. ICN.Bg отвори втори център от клас Tier 3 в гр. Монтана, превръщайки се в първият и единствен до момента хостинг доставчик в България с две точки на присъствие. Центърът предлага решения за съхраняване на информация на отдалечена инфраструктура, работеща спрямо последните тенденции в сферата на кибер защитата и международните стандарти за надеждно съхранение и резервираност на данните.

По време на „Годишните награди на b2b Media 2017”, ICN.Bg спечели 1-во и 2-ро място съответно в категориите „Бизнес проект на годината” и „Бизнес сделка на годината” след успешното внедряване на софтуера cMailPro в три чуждестранни телекома, което прави българският софтуерен продукт достъпен за над 19 млн. потребители в целия свят.