Биткойн поевтиня рязко след лоши новини от Сеул

Курсът на биткойн падна с до 11% след новината от Сеул за затваряне на борсите за криптовалута

Няколко от големите борси за криптовалути регистрираха рязък спад в курса на биткойн. В момента най-популярната криптовалута се търгува за около 13 200 долара.

Резкият спад бе провокиран от официално изявление на властите в Южна Корея, че предстои скорошно затваряне на всички борси за криптовалута в страната.

Поевтиняването на биткойн е в диапазона от 5% до 11%. Така например, на борсата Bitfinex понижението в курса е 6,3%, а според Coindesk – с 11%.

Други известни криптовалути също реагириха на лошата новина от Сеул. Ethereum поентиня с над 15,8% до около $1,16 хил., Ripple падна с над 17,5% до $1,64, а Bitcoin Cash загуби 2,5% от стойността си и сега струва около $2,41 хил.

Капитализацията на пазара за криптовалути възлиза в момента на около 628,5 млрд. долара, като повече от една трета (35%) се пада биткойн.

Коментари по темата: „Биткойн поевтиня рязко след лоши новини от Сеул”

добавете коментар...

  1. crypto

    Сега е моментът за купуване! Отново, временно са пуснати регистрациите в Binance (една от най-добрите крипто борси), за благодарност за хубавата новина, можете да се регистрирате чрез моят реферален линк: “https://www.binance.com/?ref=12387070”

Коментар