XPG EMIX I30 – геймърски слушалки с изумителен бас

Слушалките XPG EMIX I30 от геймърската линия продукти на Adata предлагат първокласен Hi-Fi звук, удобство и ергономичност

Слушалките вероятно са най-често използваният аксесоар от днешното мобилно поколение – било то за музика, игри или просто за разговори по смартфона. Обичайна гледка днес е да срещнем на улицата, в автобуса или метрото вглъбени в своето изживяване меломани, за които слушалките са постоянен спътник. Затова изглеждат неоправдани дори и най-малките компромиси с качеството на любимия аудио аксесоар.

Освен първокласен Hi-Fi звук слушалките следва да предложат удобство и ергономичност, да не дразнят ухото и слуха при продължителна употреба, особено по време на поглъщащи игри на компютъра, конзолата или мобилното устройство. XPG EMIX I30 от линията гейминг продукти на тайванския производител Adata са точно такива слушалки.

Хубавите впечатления започват още от кутията, която е солидна и брандирана с логото и отличителните графика и цветове на XPG линията. Вътре в нея наред със слушалките и информационната брошура ще намерите няколко полезни допълнения – адаптери за използване на EMIX I30 в различни сценарии и резервни силиконови накрайници, поставени в стилно кожено калъфче с цип.

За разлика от повечето други слушалки, които имат драйвери с диаметър под 10 мм, XPG EMIX I30 се отличават с големи 13,5-мм драйвери, изработени от трайни, но реактивни мономерни материали, които подсилват мощността на басите и намаляват изкривяването, тъй като са способни да се справят по-добре с дълбоките ниски и резките високи нива на звука. При музика, филми и игри звукът от тях е по-богат и по-автентичен, в сравнение с обикновените слушалки.

Тайната на високото качество на XPG EMIX I30 се крие в патентована технология на Adata за 3D 5,2-канален съраунд звук. Една вътрешна вакуумна тръба прехвърля звука по начин, който създава убедителни пространствени ефекти. Еластичните материали около тази тръба се движат навътре и навън в унисон с честотата и така се постига по-широк диапазон, отколкото  при стандартните слушалки с нереактивен дизайн.

Освен това всяка слушалка има вграден микро-събуфер за усилване на басите и заедно двете слушалки създават впечатляващ съраунд ефект. Изумителният дълбок бас е най-силното усещане, когато сложите за първи път XPG EMIX I30 и се потопите в любимата си музика. Просто няма да ви се иска да свалите никога тези слушалки от ушите си.

При гейминг ще се насладите на фантастичен звук – било то от въртящи се двигатели, от стрелба или експлозии. Можете да очаквате същото първокласно изживяване при гледане на филми или слушане на музика в различни стилове.

Като дизайн, слушалките са сферични, в червено-черно, със силиконови накрайници в полупрозрачно сиво, образуващи балонче. Ергономичното изпълнение осигурява комфорт, добра звукова изолация и минимална умора на ушите. Слушалките се вписват здраво, но удобно в почти всяко ухо, така че звукът да е ясен, докато външните шумове са изолирани.

XPG EMIX I30 са направени от безопасни материали, които не причиняват умора, болка, натиск или дискомфорт на ушите дори по време на дълги сесии. Контактите са позлатени за по-добра проводимост.

Модулът с контролите и микрофона е изнесен извън самите слушалки, по-надолу по протежението на У-образния кабел. С едно натискане на бутона, например, можете да прекъснете и възобновите възпроизвеждането на музика, да отговорите на повикване или да го прекратите. Със същия бутон можете да превъртате песните напред и назад, както и да прескачате на следваща или предишна песен.

Благодарение на универсалния 3,5-мм конектор, можете да ползвате XPG EMIX I30 на всякакви устойства – персонален компютър, геймърска конзола, мобилни устройства като смартфони и таблети, плейъри и т.н.

Освен това Adata е добавила в комплекта на слушалките разнообразни екстри, вкл. сплитер 2-в-1, който разделя 4-полюсния жак на два 3,5-мм жака за използване с компютър, адаптер за самолет и три чифта силиконови накрайници с диаметър съответно 11, 12 и 13 мм. Всички те са поставени в стилно калъфче от естествена кожа.

Ето и техническите спецификации на слушалките:

  • Драйвери: 13,5 мм
  • Съпротивление: 32Ω±15%
  • Чувствителност: 107±3db
  • Честота: 5Hz – 20 000 Hz
  • Мощност: 5 mW макс.
  • Дължина на кабела: 1,4 м (Y тип)
  • Жак: 5 мм, 4-полюсен
  • Тегло: 5 грама
  • Гаранция: 2 години

В заключение, слушалките XPG EMIX I30 несъмнено са продукт, който ще допадне на геймъри, ентусиасти, меломани и въобще на потребители, които търсят висококачествено аудио изживяване. С цена под 100 долара, геймърският аксесоар на Adata, очакван скоро и на нашия пазар от партньорите на компанията, е напълно достъпен за ценителите на аудиото с Hi-Fi качество.

Коментар