Дву-дисков сторидж улеснява малкия бизнес

Ново сторидж устройство на Seagate отговаря на нарастващите нужди на малкия бизнес. Maxtor Central Axis Business Edition е мрежов сървър за съхранение на данни, изграден с два диска.
Устройството поддържа автоматичен бекъп и защита на информацията, в съчетание с дистанционен достъп през всеки браузър. Така данните ще бъдат едновременно защитени и достъпни във всеки момент, независимо дали потребителят е в офиса или на път.
Сторидж сървърът улеснява управлението и защитата на информацията с автоматизирано архивиране на до 20 свързани в мрежа компютри към едно централно безопасно място.
Central Axis Business Edition позволява на потребителите да запазват до 10 исторически версии на данните и да определят график на архивирането.
Решението помага за ефективната работа на малкия бизнес, предлагайки два 1-терабайтови твърди диска, свързани в RAID1 конфигурация, които дават 1TB напълно защитен сторидж. Устройството е напълно защитено чрез технологията синхронизация без замисляне, моментално дублирайки файловете и на двата диска всеки път, когато те се запаметяват, съответно предотвратявайки загубата на ценни бизнес-данни в случай на повреда на хардуера.
Новият сторидж продукт се обслужва лесно от потребителя, позволявайки лесна замяна на дефектирал диск. С два допълнителни USB порта, Central Axis Business Edition осигурява безпроблемно добавяне на външен диск за допълнителен бекъп на данните.
Допълнителният диск може да се съхранява извън офиса на компанията, като още една защитна мярка срещу случаи на пожар или природни бедствия. А допълнителните USB портове могат да се използват за свързване и споделяне на принтер в мрежата.
Central Axis Business Edition позволява на служителите на фирмата лесно да ползват и споделят бизнес съдържание с помощта на уеб браузър. Собствениците на малки бизнеси могат да осигурят достъп за колеги и клиенти на определени файлове и папки, без да се нуждаят от FTP сайт или инсталиране на софтуер.
Central Axis Business Edition е съвместим с операционни системи Vista, XP и Mac OS X, което го прави удачен избор за многоплатформен офис.
Мрежовият сторидж включва захранващ адаптер, сертифициран по Energy Star 4, а опаковката му е от 100% рециклируеми материали, съобщиха от дистрибутора АСБИС България. Идва с 5-годишна ограничена гаранция на производителя.

Коментар