Смартфоните на Samsung са клонирани най-често

Най-популярният клониран модел е Samsung Galaxy S7 Edge Europe Edition

Около 2,6% от всички смартфони, пуснати на пазара през миналата година, са китайски клонинги на известни брандове, сочи проучване на компанията AnTuTu, която е известна с тестовете за производителност на мобилни устройства.

В изследването AnTuTu си е поставила за цел да определи кои смартфони през миналата година са клонирани най-често от неизвестни китайски производители. Оказва се, че това са устройствата на Samsung – над една трета (36,23%) от клонираните смартфони копират именно корейската марка.

Най-популярният клониран модел e Samsung Galaxy S7 Edge Europe Edition. Китайската версия на Galaxy S7 Edge заема второ място в класацията, следвана от клонинги на Galaxy S7 и Galaxy W2016. В топ 10 попадат също Galaxy W2017, още една версия на Galaxy S7 Edge и Galaxy S8+.

Apple заема втора позиция с дял от 7,72% сред клонингите. Най-често копираният смартфон на американския бранд е моделът iPhone 7 Plus, класиран на пето място от AnTuTu. След Apple в рейтинга се нареждат Xiaomi, Oppo и Huawei с дялове съответно 4,75%, 4,66% и 3,4%.

Коментар