DJI Mavic Pro Platinum – най-добрият компактен дрон

DJI Mavic Pro Platinum се счита от пазарните наблюдатели за най-добрия компактен дрон

Голямото име в изгряващата индустрия на дроновете несъмнено е DJI. Този водещ производител разработва и продава фамилия от изключителни устройства в широк ценови диапазон и регулярно актуализира моделите.

Класният DJI Mavic Pro Platinum, представен за първи път на IFA 2017 в Берлин, надгражда своя предшественик Mavic Pro с подобрени характеристики, вкл. по-дълъг пробег и по-тиха работа. Не е изненада, че пазарните наблюдатели определят новия модел като най-добрия компактен дрон в света.

DJI е използвал някои нови вътрешни компоненти при проектиране на дрона, както и витла (перки) с нов дизайн, за да постигне желаните подобренията. DJI Mavic Pro Platinum, предлаган за $1429 в онлайн магазина Tomtop, може да лети в продължение на 30 минути с едно зареждане на литиево-полимерната 3830 мАч батерия, което е с 11% (3-4 минути) по-добро постижение от Mavic Pro.

В допълнение, DJI Mavic Pro Platinum намалява шума с 4 dB при излитане и кацане, спрямо своя предшественик, което прави работата му с 60% по-тиха, подчертава производителят. Добра новина за потребителите е, че Mavic Pro е съвместим с новите витла.

В сгънато състояние, DJI Mavic Pro Platinum се побира в джоба или в малка чанта

Квадрокоптерът на DJI е предназначен за заснемане на видео от пътешественици, фотографи-любители и спортисти-ентусиасти, които търсят подобрено потребителско изживяване, в сравнение с това от класическия Mavic. И те наистина ще го получат във вид на по-дълго време за полет, по-тиха работа и нов, сребърен фейслифт. Тези подобрения, разбира се, имат своята цена.

DJI Mavic Pro Platinum се отличава със сгъваем дизайн. Когато „крайниците” и перките са прибрани, дронът може да се пренася удобно в джоба или в малка чанта; в сгънато състояние той е изключително компактен – 198х83х83 мм и тежи само 734 грама с батерията.

Камерата с 3-осова механична стабилизираща система прави снимки с резолюция 12 мегапиксела и видео до 4k, с максимална кадрова честота до 60fps при по-ниските резолюции. Поддържа microSD карти за запис с капацитет до 64GB.

Пет сензора за наблюдение поддържат сигурния полет на дрона. Вградената OcuSync система осигурява предаване на заснеманите панорами на разстояние до 7 км. Няколко смарт функции придават професионален вид на видеото.

Комплектът на DJI Mavic Pro Platinum включва всичко необходимо за ползване на дрона

Дронът може да лети със скорост до 65 км/ч в продължение на половин час. Позициониране с помощта на GPS и Glonass осигурява желаната прецизност при мисии вътре в помещения и навън. Устройството работи пълноценно при температури от 0 до 40 градуса по Целзий и е управляемо на височина до 5000 км над морското равнище.

Дистанционният контролер на на дрона работи в честотния диапазон от 2,4GHz до 2,483GHz, на разстояние до 7 км. Поддържа мобилни устройства с дължина до 160 мм и дебелина 6,5-8,5 мм, има портове Lightning, Micro USB (Type-B) и USB (Type-C).

Компактният дрон DJI Mavic Pro Platinum се предлага в момента на цена от $1429 в глобалния онлайн магазин Tomtop, с безплатна доставка. В комплекта на устройството са включени самия квадрокоптер, дистанционен контролер, батерия, гимбал приспособления, чифт витла, захранващ адаптер, кабели, 16GB micro SD карта и ръководство за потребителя.

Коментар